Los bericht bekijken
  #4  
Oud 13 juni 2007, 11:09
rmvanderlinden's schermafbeelding
rmvanderlinden rmvanderlinden is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 mei 2007
Locatie: Hoofddorp / Multikabel
Berichten: 11
Standaard Re: Onbetrouwbare telefoon verbinding. Oorzaak: internet????

Cees,
Ik ben net terug van een duikvakantie in Ierland, dus een beetje laat met mijn reaktie.

Een paar vraagjes:
  • - Is het reproduceerbaar, ofwel kun je het altijd aantonen of komt het maar af en toe voor ?? (dat zou het testen/bewijzen wat makkelijker maken)

    Nee, het gebeurt op niet van te voren te bepalen momenten. Ik heb getracht er een regelmaat in te ontdekken, maar tot op dit moment zonder succes.
    - Wat voor merk en type modem heb je daar ?
    Het is een Webstar (Scientific Atlanta Model EPX2203 series Cable modem with EMTA P/N 4003259 modem no 120022152 MAC: 000F2178169x waarbij x = 9 voor USB, A voor EMTA en B voor CMCI, S/N 103449582, made 08/04)
Verder schreef je:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rmvanderlinden
* Regelmatige klachten van bellers dat wij onbereikbaar zijn
Een "fout" die soms gemaakt wordt is dat Multikabel standaard een 'dubbelgesprek' mogelijkheid heeft. Dus op het moment dat je al aan het bellen bent kan er nog iemand bellen. Je hoort dan een kort 'toet' signaal door het gesprek en kunt wisselen van lijn. Reageer je daar niet op, dan blijft bij de bellende kant de telefoon overgaan alsof je niet opneemt. Je kunt dubbelgesprek ook zelf uitzetten zodat je dat niet meer hebt (zie de handleiding)

Dubbelgesprek is bekend. Je hoort een piepje dat zich regelmatig herhaalt. Voor de mensen die ons bellen gaat de telefoon gewoon over. Het probleem met de klachten is dat wij gewoon thuis zijn en geen telefoon aangeraakt hebben en later horen dat mensen ons geprobeert hebben te bereiken.

Citaat:
De toestel dat ik gebruik is een basis unit met 2 draadloze telefoons.
In theorie kan het ook aan je eigen telefoontoestel liggen, als je het probleem kunt reproduceren zou je eens kunnen testen met het door Multikabel bijgeleverde telefoontje,

??? Meegeleverd telefoontje???? Nooit ontvangen.

werkt dan alles wel normaal dan weet je al meer. Je kunt eventueel dat telefoontje parallel aansluiten. Meestal wordt een split-snoertje meegeleverd zodat je 2 toestellen aan kunt sluiten. (tweede toestel dus niet aansluiten op 2e telefoon-aansluiting van het modem) Krijg je dan geen kiestoon via je draadloze telefoon kun je direct even checken of het via het normale telefoontje gelijk is.

Ik heb wel andere telefoons geprobeerd, maar echt lekker werken deze niet (de KPN toestellen sowieso niet, een phillips toestel; en een goedkoop dingetje). Resultaat was niet zodanig dat ik mijn draadloze telefoon direct de schuld kon geven. Zo een Multikabel telefoon zou inderdaad een goede test zijn.

Citaat:
Oplossingen waarmee ik het probleem oplos zijn: a] het resetten van het basisstation en b] het resetten van het kabelmodem. Soms is beide nodig.
Resetten van het modem zou niet nodig moeten zijn. Het zou kunnen zijn dat je signaal niet goed is of een probleem met je modem.

Citaat:
Een tijd geleden heb ik met de helpdesk gesproken en zij hebben mijn modem van afstand gemeten. Conclusie was toen dat mijn internet zodanig druk bezig was dat het modem geen tijd meer heeft om goed te kunnen reageren op de telefoon.
Vreemd, want dat mag niet uitmaken of je wel of niet download. Verbruik je echt zoveel data ?

Niet echt, zeker niet tijdens contact met de helpdesk.

Als dat echt het probleem is zou je het simpel moeten kunnen reproduceren door dat wel te doen (uploaden en downloaden terwijl je telefoneert). Als je telefoon dan wegvalt weet je genoeg. Maar dat zou dan alleen inhouden dat je verbindingskwaliteit niet goed genoeg is en dat kan opgelost worden.

Het ging op het contactmoment met de helpdesk alleen goed nadat ik alles, inclusief router, had uitgeschakeld. Zij zagen daarna dat hun ping geen grote vertraging had voor de telefoonlijn. Bij inschakelende toestand zagen ze dat de ping tijd langszaam opliep tot een te grote waarde..

Het zou kunnen dat je signaal op het moment toen je met de helpdesk belde wel goed was en op andere momenten juist slechter is. Je kunt beter als je problemen hebt nog eens bellen en vragen of ze naar de kwaliteit van je signaal kijkt.

Probleem is dat ze hiernaar hebben gekeken en gaven als antwoord dat het probleem bij mij ligt en maar niet zoveel van internet gebruik moet maken

Citaat:
Afijn, ik ben op onderzoek gegaan in mijn LAN omgeving. Vanaf mijn draadloze router (Linksys) heb ik alle directe verbindingen naar een aparte switch geleid om de router te ‘ontlasten’.

....> knip

<... Daarnaast is mijn telefoon verbinding zeer onbetrouwbaar. Ik vind het van de zotte dat ik zoveel tijd moet besteden om zelf onderzoek te doen, terwijl ik een dienst afneem die niet 100% voldoet (de telefoon dus).
Je hebt helemaal gelijk en wat je beschrijft is ook niet normaal. Je oplossingen met routers en switches hebben niet veel zin omdat het telefonie-deel al gesplitst wordt in het modem. Het zou kunnen dat bij "veel activiteit op de LAN-kabel" die naar het modem gaat problemen zijn bij oudere modems maar met een router ertussen heb je dat al niet meer. Het modem hangt als enige aan de WAN poort van je router en "ziet" het overige verkeer dan niet. Een extra switch mag dan geen verschil maken. De PC's die je op je lokale netwerk aansluit hangen dus nooit aan je kabelmodem, maar aan de LAN kant van je router en ben je dus al gescheiden.

Geef nog even de punten/vragen door die ik hierboven noem.

Wij kunnen je probleem wel extra onder de aandacht brengen bij Multikabel, maar maak eerst even zeker of het probleem ook met een losse telefoon bestaat en dat het dus echt aan je modem of signaalkwaliteit ligt.[/quote]

Het idee van een Multikabel telefoontoestel zou kunnen helpen bij het zeker stellen of het aan de telefoon ligt of aan de verbinding. Aan internet kant heb ik alles wel gedaan. Echter mijn vermoeden is sterk dat het aan de lijn of aan het modem ligt, daar ik al verschillende telefoons heb geprobeerd.

PS. Een paar jaar geleden is er blikseminslag geweest bij een Multikabel verdeelpunt. Mijn 'verdeler', modem, router en Mac zijn hierdoor beschadigd en vervangen. Wellicht dat de lijn hier ook schade heeft opgelopen?

Ik hoop dat deze informatie verder helpt.

Groetjes René