Los bericht bekijken
  #6  
Oud 10 juni 2007, 12:17
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.451
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door monaatje
Uiteindelijk voor elkaar gekregen contact te maken met de video.
Echter neemt hij niets op. Hij kan geen kanalen vinden. Dit zowel geprobeert door de video rechtstreeks op de tv aan te sluiten als via de decoder.

Is het echter met een ander apparaat (bv dvd recorder) wel mogelijk om gewoon op te nemen maar tegelijkertijd de digitale recorder te blijven gebuiken??

Alvast bedankt
Hangt er vanaf wat je wilt gaan doen, de kwaliteit van een normale videorecorder is zo "slecht" dat je net zo goed op de normale (analoge) manier kunt opnemen, dus gewoon de video aan de antenne kabel en daar de kanalen instellen. Dan via SCART van de video naar je TV.

De digitale ontvanger gaat rechtstreeks naar je TV (Zoals je nu al hebt). Je TV moet dan dus 2 scart ingangen hebben.

Wil je echter de kanalen opnemen die niet op je TV zitten, maar alleen digitaal aangeboden worden, dan zul je dus via je digitale ontvanger naar je video recorder moeten gaan.

Om met je videorecorder dit op te nemen, moet je de 'bron' van de videorecorder omschakelen van de normale kanalenkiezer naar de scart-plug. Je kunt dan soms nog kiezen tussen RGB en composiet, maar wat je moet gebruiken is afhankelijk van de video-recorder.

Maar bij al die oplossingen heb je dus het nadeel dat je de digitale TV ontvanger niet meer kunt gebruiken om te kijken als je aan het opnemen bent. Je kunt maar 1 kanaal tegelijk gebruiken.

Er bestaan wel digitale TV ontvangers met een ingebouwde harddisk videorecorder. Daarmee kun je meerdere programma's tegelijk opnemen terwijl je zelf nog naar een ander kanaal kunt kijken. Hierover kun je wel meer lezen in dit forum. Zo'n ding wordt ook wel PVR (Personal Video Recorder) genoemd. Je kunt op dit forum wel info over de HUMAX en de SAMSUNG vinden. (klik op de namen om meer te lezen). (er bestaat ook nog een siemens, maar die heeft veel problemen. De humax en samsung zijn ook niet helemaal vrij van software problemen trouwens, maar daar kun je wel meer over lezen)