Discussie: Storing Ned 1,2,3
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 6 juni 2007, 16:07
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door boddek
De BER rate van RTL4 (perfect beeld) is 1, van CNN (ook gestoord beeld) is ca. 300, van HD NL (perfect beeld) is 10.
De storing op Ned 1,2,3 laat zich beschrijven door een regelmatig gestoord beeld met reeksen wisselende kleurvlakjes met af en toe stotterend geluid.
Het analoge beeld op de TV (via coax kabel van receiver -> TV) ziet er ook voor Ned1,2,3 heel redelijk uit. Ik heb nu een omweg van de antennekabel (via een videorecorder) eruit gehaald en alle verbindingskabels aangedrukt en het beeld is nu wat beter maar nog niet zoals het eerst was (BER nu ca. 650).
Je suggestie om de receiver te ontkoppelen van de TV begrijp ik niet helemaal, want dan kan ik de kwaliteit van het beeld niet bepalen.
Het blijft voor mij niet goed verklaarbaar waarom alleen Ned 1,2,3 (en CNN) slecht zijn en de overige kanalen uitstekend. Of ligt dat toch aan de kwaliteit van het signaal van Multikabel ?
Zou het kunnen zijn dat een antenneversterker verbetering geeft ?
Rob
Nee een antenneversterker zal vermoedelijk alleen maar rommel geven omdat je dan ook een slecht signaal gaat versterken en de storing dan ook sterker wordt.

Het feit dat sommige kanaalgroepen wel goed zijn en andere niet komt omdat bij digitale TV de zenders gecombineerd op 1 zogenaamde transport-stream zitten. Dat is eigenlijk 1 kanaal waar meerdere programma's tegelijk op zitten. Heb je nu last van storing of een probleem in je huis-installatie kan het zijn dat 1 transportstream zwakker is dan anderen en dat je daar dan storing op hebt.

De BER moet normaal gesproken echt nul zijn, dus 10 mag misschien een goed beeld opleveren, maar is al te veel. En een paar honderd duidt op een probleem.

Wat ik bedoelde met alleen de digitale ontvanger en niet de TV aansluiten ging alleen over de antennekabel en alleen om even te proberen.

Als je de digitale ontvanger rechtstreeks aansluit op de kabeltv-doos en je TV dus even los laat hangen van de antennekabel, maar wel de SCART vanaf de digitale ontvanger aangesloten laat, kun je toch TV kijken, maar allen via de digitale BOX. Als je dan wel een goed signaal hebt ligt het ergens tussen de kabel-tv doos en je tv. Een van de kabels of stekkers zal dan wel niet goed zijn. Je moet dus even experimenteren met de kabels en wisselen tussen verschillende kabels omdat er eentje defect kan zijn.

Desnoods je digitale ontvanger even testen bij kennissen. Hij kan natuurlijk echt stuk zijn, maar meestal komt wat jij ziet door een slechte of defect geraakte coax-kabel. Het kan ook zijn dat je signaal zelf wat op je kabeldoos staat niet goed is, maar dat kan Multikabel alleen maar oplossen. Om je ontvanger en kabels uit te sluiten kun je even bovengenoemde testjes doen.

Verder kun je de kwaliteit van je analoge TV signaal misschien beoordelen, dat moet echt op alle kanalen ruisvrij (sneeuwvrij) en zonder dubbele beelden of strepen zijn.

PS: Bij Multikabel vind je ook nog verschillende tips over storingen op huis-installaties. Klik hier om deze te zien.