Discussie: Storing Ned 1,2,3
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 6 juni 2007, 15:45
boddek's schermafbeelding
boddek boddek is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 september 2006
Locatie: Heemstede/Multikabel
DTV: Sony KDL-26T3000
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
Ik ken de getallen van de samsung 360 niet, maar de BER rate moet normaal op nul blijven staan, er mogen dus geen errors zijn. Heb jij soms alleen errors op die kanalen die je noemt ? Andere kanalen die wel goed zijn hebben die een ander BER getal.

En beschrijf je storing eens ?

Zou een slecht signaal kunnen zijn, controleer je kabels eens of sluit de digitale ontvanger eens rechtstreeks aan op je aansluitpunt zonder de TV en met een andere kabel en kijk eens of het verschil uitmaakt.

Anders kun je ook je ontvanger nog eens bij iemand anders thuis uitproberen.
De BER rate van RTL4 (perfect beeld) is 1, van CNN (ook gestoord beeld) is ca. 300, van HD NL (perfect beeld) is 10.
De storing op Ned 1,2,3 laat zich beschrijven door een regelmatig gestoord beeld met reeksen wisselende kleurvlakjes met af en toe stotterend geluid.
Het analoge beeld op de TV (via coax kabel van receiver -> TV) ziet er ook voor Ned1,2,3 heel redelijk uit. Ik heb nu een omweg van de antennekabel (via een videorecorder) eruit gehaald en alle verbindingskabels aangedrukt en het beeld is nu wat beter maar nog niet zoals het eerst was (BER nu ca. 650).
Je suggestie om de receiver te ontkoppelen van de TV begrijp ik niet helemaal, want dan kan ik de kwaliteit van het beeld niet bepalen.
Het blijft voor mij niet goed verklaarbaar waarom alleen Ned 1,2,3 (en CNN) slecht zijn en de overige kanalen uitstekend. Of ligt dat toch aan de kwaliteit van het signaal van Multikabel ?
Zou het kunnen zijn dat een antenneversterker verbetering geeft ?
Rob