Los bericht bekijken
  #28  
Oud 3 juni 2007, 15:41
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman
Tja rommelen zou ik het nou ook weer niet noemen, het is gewoon een keuze die men maakt.
Veel sport/nieuws uitzendingen worden nu eenmaal vaak ook op een 2e TV's toestel bekeken waarvan gewoon nog een zeer groot aantal 4:3 toestellen zijn.
Tja, als ze op zo'n manier blijven redeneren dan komen we natuurlijk nooit een stap verder hier in Nederland. Wat dat betreft heb ik meer bewondering voor de aanpak in de ons omringende landen Engeland, BelgiŽ en Duitsland. Als daar de beslissing genomen wordt voortaan standaard in 16:9 formaat uit te zenden dan wordt het bron materiaal dat in 16:9 voorhanden is ook in 16:9 formaat doorgegeven en schakelen ze alleen terug naar 4:3 formaat als het vanwege het bronmateriaal niet anders kan.

Een duidelijk beleid, zodat je ook als consument weet waar je aan toe bent en de fabrikanten daarop in kunnen spelen door overeenkomstige apparatuur te gaan aanbieden. Er zijn genoeg mensen die zelfs nog de afgelopen jaren toch maar een 4:3 formaat TV hebben aangeschaft omdat er door de Nederlandse omroepen toch nauwelijks breedbeeld werd uitgezonden. En probeer maar eens om momenteel een klein breedbeeld TV-tje aan te schaffen voor op de slaapkamer of de camping. Dat valt niet mee, want nog steeds staan de winkels vol met 15, 17 en 19 inch 4:3 TV-tjes.