Los bericht bekijken
  #8  
Oud 3 juni 2007, 11:40
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fredgroes
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie
Goh wat ben ik toch blij met die "logische kanaal nummering" van de kabelbedrijven :twisted: Bij veel ontvangers is die volgorde niet aan te passen dus daar ben je lekker klaar mee.
favourieten lijstjes doen wonderen om dit soort problemen op te lossen
Sorry, misschien heb ik het niet helemaal goed verwoord, maar ik bedoelde dat de volgorde van de nummers niet is aan te passen. Voor zover mij bekend is er maar één ontvanger waarbij met veel moeite de nummering is aan te passen en dat is de Samsung DCB-B270R.

Ik ben van mening dat zodra je met een voorkeurslijst gaat werken de kanalen automatisch opnieuw genummerd moeten worden naar de volgorde waarin ze in de voorkeurslijst worden geplaatst, dus zonder gaten in die nummering. In een voorkeurslijst hoort de "logische kanaal nummering" overboord gezet te worden en zou het hooguit een optie moeten zijn om de originele "logische kanaal nummering" aan te houden.

Er zijn volgens mij ook aanbevolen ontvangers waarbij je kanalen wel in een voorkeurslijst kan zetten, maar die toch de kanalen volgorde van de originele "logische kanaal nummering" aanhouden. Kanalen zijn bij dergelijke ontvangers dus niet eens in je eigen voorkeursvolgorde te zetten. Je kan hooguit wat kanalen weglaten.