Discussie: Digitale radio
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 29 mei 2007, 13:09
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Leonardo
Vraag: Ik weet dat er scart tussenzet stukken zijn waar men bv. de analoge audiosignalen kan aftakken. (vaak plus videosignaal)
Loopt er via de scart van deze "Digitale kabel set-top box" ook analoge audiosignalen richting TV?
Dan kan ik die op mijn versterker aansluiten. Of lopen er via die scart alleen digitale signalen? Om ook nog de TV aan te zetten om de audiosignalen naar mijn audioversterker te voeren is imho onzinnig.
Via de SCART aansluiting worden alleen analoge signalen verstuurd inclusief de audio links en rechts. In de handel is een SCART kabel te krijgen waarmee je de ontvanger gewoon op je TV kunt aansluiten, maar die als extra een apart audio out snoertje heeft met de bekende links/rechts tulpplugjes aan één van SCART aansluitingen. Als je de SCART stekker met dat extra audio out snoertje in Humax steekt dan kan je het audio out snoertje verbinden met je versterker voor weergave van het geluid.

Op die manier kan je digitale TV kanalen kijken en het geluid gewoon via je TV laten verlopen tijdens het TV kijken. Of de TV uitlaten en het digitale radio kanalen geluid via je versterker beluisteren.