Los bericht bekijken
  #4  
Oud 28 mei 2007, 11:50
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.469
Standaard

Er kan een vertekend beeld onstaan van je snelheid omdat er veel mensen tegelijk de speedtest draaien de laatste tijd. Dan gaat de snelheid van de speedtest wel omlaag, maar dat komt in dat geval doordat de server waar de testbestanden afgehaald worden het niet aankan en lijkt het dus of je verbinding traag wordt.

Natuurlijk kan ook je verbinding zelf traag zijn en dan is er echt iets aan de hand, maar je moet even zeker maken dat het niet het effect is wat ik hier boven beschrijf.

Je kunt eventueel de online speedtest kunnen proberen of die hetzelfde resultaat geeft, of kijken wat voor snelheid je haalt als je van 2 verschillende bronnen tegelijk download met 2 vensters in internet explorer. Bijvoorbeeld het 100Mbyte bestand op de speedtest pagina ophalen en ook een ander groot bestand vanaf een andere site en dan op het oog de beide snelheden optellen.

Je kunt op de speedtest pagina nu niet meer kiezen tussen beide servers in Amsterdam en Alkmaar, je komt altijd in Amsterdam, maar de andere server is er nog wel en kun je eventueel ook gebruiken. De beide servers waar je het testbestand af kunt halen zijn:
http://ns0.multikabel.net/index2.html
http://speedtest.multikabel.net/

Als echt je snelheid niet gehaald wordt en dit door Multikabel erkend wordt dan kun je een brief sturen aan klantenservice met het verzoek om restitutie van (een deel van) je abonnementsgeld. Als je bijvoorbeeld gezien over de hele dag gemiddeld niet boven 'family' komt zou je voor kunnen stellen om dat verschil terug te krijgen. Zoiets is in het verleden wel eens gehonoreerd, maar dan moeten er natuurlijk wel aantoonbaar problemen in jouw deel van het netwerk zijn. Maar als de monteur je vertelt heeft dat er een capaciteitsgebrek is en gewacht wordt op uitbreiding in jouw segment zou dat dus kunnen kloppen.