Los bericht bekijken
  #1  
Oud 27 mei 2007, 10:19
spooky986's schermafbeelding
spooky986 spooky986 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 mei 2007
Berichten: 3
Standaard Vista en een motola SBV5121e modem bij multikabel pakket A

Na de help desk gebeld te hebben, ondervond ik het nauwelijks ondersteunen van vragen over Vista en een handleiding die slechts voor XP en ouder geschreven is. Nu is het voor mij ook de eerste keer achter dat besturingssysteem en bovendien heb ik ADSL en geen kabel internet.

In Xp als ik adsl zou aanleggen begin ik met de CD en installeer de netwerkkaart software en nog wat software voor het modem stel daarna via configuratie scherm --> internetverbindingen, netwerk verbinding instellen of wijzigen --> via automatic detect de DHCP settings mijn IP. Dan even reseten en klaar! En een werkend netwerk met maar 1 pc zou ik op een vast IP adres zetten, maar dat is bijzaak, eerst moet ik verbinding hebben.

Maar nu heb ik geen CD met software en een verkeerde beschrijving en een besturingssysteem wat ik niet goed ken.

Ik deed:
-Start-netwerk-netwerkcentrum,adapter eigenschappen en daar gechecked of IP en DNS aanwijzing op automatisch staat. Is zo. Daarna nieuwe verbinding maken, tevergeefs. Er is wel iets van een locale verbinding maar niet met internet.

Wat ik nog niet gedaan heb maar de volgende keer zeker als eerste nakijk:
- eerst even alle kabels eruit, dan modem aan draad verbinden met modem en dan pc. Volgens de PC winkel zou het automatisch goed moeten gaan maar bij mij dus nog niet.

Wie met vista ervaring kan mij helpen?