Los bericht bekijken
  #3  
Oud 23 mei 2007, 10:51
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard Re: Onbetrouwbare telefoon verbinding. Oorzaak: internet????

Het is niet normaal wat je beschrijft, zelfs met volle "power" internet snelheid zou je telefoon normaal moeten werken. Ik heb zelf ook een power-bundel en merk geen verschil in de telefoon kwaliteit, het werkt altijd. Er zou een probleem in je modem kunnen zitten of met je signaal-kwaliteit.

Een paar vraagjes:
  • - Is het reproduceerbaar, ofwel kun je het altijd aantonen of komt het maar af en toe voor ?? (dat zou het testen/bewijzen wat makkelijker maken)
    - Wat voor merk en type modem heb je daar ?
Verder schreef je:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rmvanderlinden
* Regelmatige klachten van bellers dat wij onbereikbaar zijn
Een "fout" die soms gemaakt wordt is dat Multikabel standaard een 'dubbelgesprek' mogelijkheid heeft. Dus op het moment dat je al aan het bellen bent kan er nog iemand bellen. Je hoort dan een kort 'toet' signaal door het gesprek en kunt wisselen van lijn. Reageer je daar niet op, dan blijft bij de bellende kant de telefoon overgaan alsof je niet opneemt. Je kunt dubbelgesprek ook zelf uitzetten zodat je dat niet meer hebt (zie de handleiding)

Citaat:
De toestel dat ik gebruik is een basis unit met 2 draadloze telefoons.
In theorie kan het ook aan je eigen telefoontoestel liggen, als je het probleem kunt reproduceren zou je eens kunnen testen met het door Multikabel bijgeleverde telefoontje, werkt dan alles wel normaal dan weet je al meer. Je kunt eventueel dat telefoontje parallel aansluiten. Meestal wordt een split-snoertje meegeleverd zodat je 2 toestellen aan kunt sluiten. (tweede toestel dus niet aansluiten op 2e telefoon-aansluiting van het modem) Krijg je dan geen kiestoon via je draadloze telefoon kun je direct even checken of het via het normale telefoontje gelijk is.

Citaat:
Oplossingen waarmee ik het probleem oplos zijn: a] het resetten van het basisstation en b] het resetten van het kabelmodem. Soms is beide nodig.
Resetten van het modem zou niet nodig moeten zijn. Het zou kunnen zijn dat je signaal niet goed is of een probleem met je modem.

Citaat:
Een tijd geleden heb ik met de helpdesk gesproken en zij hebben mijn modem van afstand gemeten. Conclusie was toen dat mijn internet zodanig druk bezig was dat het modem geen tijd meer heeft om goed te kunnen reageren op de telefoon.
Vreemd, want dat mag niet uitmaken of je wel of niet download. Verbruik je echt zoveel data ? Als dat echt het probleem is zou je het simpel moeten kunnen reproduceren door dat wel te doen (uploaden en downloaden terwijl je telefoneert). Als je telefoon dan wegvalt weet je genoeg. Maar dat zou dan alleen inhouden dat je verbindingskwaliteit niet goed genoeg is en dat kan opgelost worden.

Het zou kunnen dat je signaal op het moment toen je met de helpdesk belde wel goed was en op andere momenten juist slechter is. Je kunt beter als je problemen hebt nog eens bellen en vragen of ze naar de kwaliteit van je signaal kijkt.

Citaat:
Afijn, ik ben op onderzoek gegaan in mijn LAN omgeving. Vanaf mijn draadloze router (Linksys) heb ik alle directe verbindingen naar een aparte switch geleid om de router te ‘ontlasten’.

....> knip

<... Daarnaast is mijn telefoon verbinding zeer onbetrouwbaar. Ik vind het van de zotte dat ik zoveel tijd moet besteden om zelf onderzoek te doen, terwijl ik een dienst afneem die niet 100% voldoet (de telefoon dus).
Je hebt helemaal gelijk en wat je beschrijft is ook niet normaal. Je oplossingen met routers en switches hebben niet veel zin omdat het telefonie-deel al gesplitst wordt in het modem. Het zou kunnen dat bij "veel activiteit op de LAN-kabel" die naar het modem gaat problemen zijn bij oudere modems maar met een router ertussen heb je dat al niet meer. Het modem hangt als enige aan de WAN poort van je router en "ziet" het overige verkeer dan niet. Een extra switch mag dan geen verschil maken. De PC's die je op je lokale netwerk aansluit hangen dus nooit aan je kabelmodem, maar aan de LAN kant van je router en ben je dus al gescheiden.

Geef nog even de punten/vragen door die ik hierboven noem.

Wij kunnen je probleem wel extra onder de aandacht brengen bij Multikabel, maar maak eerst even zeker of het probleem ook met een losse telefoon bestaat en dat het dus echt aan je modem of signaalkwaliteit ligt.