Los bericht bekijken
  #1  
Oud 23 mei 2007, 09:03
rmvanderlinden's schermafbeelding
rmvanderlinden rmvanderlinden is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 mei 2007
Locatie: Hoofddorp / Multikabel
Berichten: 11
Standaard Onbetrouwbare telefoon verbinding. Oorzaak: internet????

Ik ben een power bundel abonnee bij Multikabel. Ik neem dus internet, radio/tv en telefoon af. Ik ervaar al ruim een jaar problemen met de bereikbaarheid van de telefoon. De problemen uiten zich als volgt:

* Regelmatige klachten van bellers dat wij onbereikbaar zijn
* Bij het opnemen van de telefoon om te bellen: geen signaal, vertraagd signaal (na een aantal seconden).
* Bij het bellen: telefoon belt, maar er komt geen belsignaal. De lijn lijkt dood.
* Tijdens het bellen: een serie van drie tonen komt regelmatig voor. De ervaring leert mij dat dan nog ongeveer 10 seconden gesproken kan worden voordat daarna de verbinding ongewenst verbroken wordt.

De toestel dat ik gebruik is een basis unit met 2 draadloze telefoons.

Oplossingen waarmee ik het probleem oplos zijn: a] het resetten van het basisstation en b] het resetten van het kabelmodem. Soms is beide nodig.

Een tijd geleden heb ik met de helpdesk gesproken en zij hebben mijn modem van afstand gemeten. Conclusie was toen dat mijn internet zodanig druk bezig was dat het modem geen tijd meer heeft om goed te kunnen reageren op de telefoon.

Persoonlijk vind ik dat het modem zelf hiermee goed om moet gaan. Het modem moet mijn inziens beide diensten (telefonie en internet) garanderen. Anders vind ik het een slecht product.

Afijn, ik ben op onderzoek gegaan in mijn LAN omgeving. Vanaf mijn draadloze router (Linksys) heb ik alle directe verbindingen naar een aparte switch geleid om de router te ‘ontlasten’. Ik heb daarnaast experimenten gedaan met de 3 draadloze verbonden PC’s, en met draad verbonden Mac en NAS. Ook met software heb ik geëxperimenteerd. Conclusie is als ik alles afsluit (inclusief de router!) de telefoon geen problemen lijkt te hebben. Combinaties met gebruik van draadloos en draadverbonden connecties lijken weinig uit te maken. Ook het beperken van de poorten op de router en/of het uitsluiten van bepaalde applicaties maakt weinig uit. Dieper onderzoek in de configuratie van de router heeft mij vooralsnog niet geholpen.

Nadeel in dit onderzoek is dat het probleem met de telefoon zich niet altijd voordoet. Soms als je jezelf belt en/of probeert uit te bellen lijkt het allemaal te werken.

Mijn vorige router (Draytek) had hetzelfde probleem, echter toen was ik nog niet zo alert op het telefoonprobleem. Uit mijn geheugen kan ik mij herinneren dat het probleem zich waarschijnlijk is gaan voordoen bij het ontvangen van een nieuw modem. Het modem daarvoor (uit mijn hoofd een FM110) gaf geen problemen.

Conclusie: Mijn probleem is voor mij onoplosbaar. Multikabel geeft aan dat ik niet teveel moet internetten (plat gezegd), dus veel hulp hoef ik daar niet meer van te verwachten. Daarnaast is mijn telefoon verbinding zeer onbetrouwbaar. Ik vind het van de zotte dat ik zoveel tijd moet besteden om zelf onderzoek te doen, terwijl ik een dienst afneem die niet 100% voldoet (de telefoon dus).

Wellicht kan ik bij jullie hulp cq tips vinden.

Met vriendelijke groet,

René van der Linden