Los bericht bekijken
  #46  
Oud 21 mei 2007, 12:09
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.466
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
Verder is over dit voorval mbt het blokkeren van opnamemogelijkheid afgelopen zondagavond (6/5) al navraag bij Multikabel gedaan.
Het antwoord hierop hebben we met wat vertraging binnengekregen:

Citaat:
  • - Er ontstond een probleem met het provisionen van smartcards die uit de pre-enablement periode (de periode dat iedere kaart zonder abonnement werkt) kwamen.
    - Dit bleek een probleem met verkeerd aangeleverd kaarten te zijn
    - Hier was een noodoplossing voor bedacht die ervoor zorgde dat die kaarten toch een minimum aan zenders (het digitale standaardpakket) konden ontvangen (een soort superprovisioning). Echter, dit gold meteen voor alle kaarten in het netwerk.
    - Bijkomende onvoorzien gevolg was dat al deze kaarten (op de zenders uit het standaardpakket) geen rechten meer hadden om programma's op te nemen. Dit is opgelost op het moment dat de provisioning van de 'verkeerde' kaarten weer mogelijk was, waarmee alle smartcards hun normale rechten weer hadden.
Wij hebben nadrukkelijk GEEN systeem geïmplementeerd waarmee het mogelijk is te bepalen of zenders al dan niet opgenomen kunnen worden. Het IrdetoII encryptie systeem bevat deze mogelijkheid echter wel, met name ten behoeve van Video On Demand of Push VOD achtige diensten (je kunt je voorstellen dat het niet wenselijk kan zijn dat een On Demand film opgenomen kan worden). Om dit mogelijk te maken is een speciale applicatie nodig van Irdeto die wij niet hebben (die hebben we immers niet nodig, we hebben geen VOD). Bij ons krijgen feitelijk alle kaarten een code mee die ze toestaat alles op te nemen en af te spelen.
Gevolg van de superprovisioning die ik hierboven noemde, was echter dat die code niet meer meegezonden werd, waardoor PVR's niet meer werkten. Dit was onbedoeld en onvoorzien, maar een gevolg van het huidige gebruikte encoderingssysteem. Hopelijk neemt dit de zorgen voor de toekomst weg.