Discussie: EDGE via Multikabel
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 17 mei 2007, 01:55
RoN-Mkbl's schermafbeelding
RoN-Mkbl RoN-Mkbl is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 mei 2007
Berichten: 4
Standaard

Vanuit de servicedesk natuurlijk een prachtig marketing verhaal over de fantastische kwaliteit van EDGE en beschikbaar in meer dan 70 landen.... er is niets bekend(bij de servicedesk) over mogelijke wijziging van het EDGE aanbod in NL.

Het zou betekenen dat Telfort het antennepark voor de eigen Telfort klanten buiten gebruik heeft gezet(en de datacontracten doorzet naar KPN-UMTS als marketing truuk) en enkel voor andere providers de techniek blijft onderhouden? Dat lijkt me onrendabel en het einde van EDGE in NL in zicht zodra de contracten met Multikabel of Aspider worden verlengd.

Mijn ervaring is enkel via Telfort, dat was zonder meer prima.. 60 tot 160kbs . Vandaag het UMTS alternatief uitgetest in Purmerend (in de buurt van Bovenkarspel, wervershoof etc lijkt er geen dekking voor 3G) : UMTS blijft steken op 79 kbs, halve snelheid tov EDGE . U begrijpt, ik wil best graag overstappen naar Multikabel, maar maak me zorgen , dat ik van de regen in de drup terecht kom en daar op korte termijn enkel GPRS krijg geserveerd.

Hopelijk reageert er nog iemand met praktijkervaring, is de kwaliteit en dekking in NL via multikabel werkelijk goed?