Los bericht bekijken
  #3  
Oud 14 mei 2007, 22:08
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Kabeltarief omhoog bij fusie
Door EDUARD VOORN

DEN HAAG/ALKMAAR - De samensmelting van de drie kabelbedrijven Casema, @Home en Multikabel tot de nieuwe kabelgigant Zesko verloopt moeizaam.

Voorlopig betaalt de consument de rekening, omdat de tarieven bij Casema en @Home, het vroegere Essent Kabelcom, omhoog gaan.

De komende weken worden cruciaal voor Zesko (een nieuwe naam wordt nog gezocht), dat groter wordt dan de huidige nummer één UPC. Het bedrijf, dat in handen is van de investeringsmaatschappijen Warburg Pincus en Cinven, wil liefst zo snel mogelijk de drie bedrijven in elkaar schuiven.

Vakbonden dulden ecnter geen gedwongen ontslagen, en het personeel ziet helemaal niets in een verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor in Utrecht. De hoofdkantoren zijn nu nog verspreid over Alkmaar (Multikabel), Den Haag (Casema) en Groningen (@Home).

Midden deze week praten vakbonden met de top van Zesko. ,,Het ontslag van acht- tot negenhonderd mensen is van de baan,’’ aldus Jan Grobbe van Abvakabo FNV. ,,Maar verder komen we maar moeizaam vooruit. Er is nog geen overeenstemming over het sociaal plan. Ons uitgangspunt is dat integratie zonder gedwongen ontslagen moet plaatsvinden; zekerheid van werk en dus inkomen voor het personeel.’’

Onderdeel van de fusie is harmonisatie van tarieven voor internet, tv en bellen. Dat blijkt voor abonnees van Casema en @Home een prijsverhoging per 1 juli van enkele eurocenten tot enkele euro’s per maand in te luiden. Woordvoerder Gradus Vos van Casema bevestigt dit. De onafhankelijke nieuwswebsite DutchMedia becijferde dat Zesko door deze harmonisatie circa 2,3 miljoen euro extra in het laatje krijgt. Zesko zwijgt over de voortgang van de fusie tot de ondernemingsraden hun visie hebben gegeven.
Bron: AD