Los bericht bekijken
  #3  
Oud 9 mei 2007, 19:08
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Sorry, ik heb geen ervaring met dit soort IR koppelingen met DVD/HDD recorders. Ik kan er alleen maar naar raden. Hoewel je uitleg mij niet helemaal duidelijk is ga ik er vanuit dat het signaal voor het IR ledje afkomstig is van de DVD recorder en het IR ledje voor het IR oog van de Panasonic ontvanger hangt. Je gebruikt de afstandsbediening van de DVD recorder om via de DVD recorder de Panasonic ontvanger te bedienen en de Panasonic ontvanger wil niet schakelen naar kanalen nummers waar een '8' in voor komt.

Ik zou dan concluderen dat de door de DVD recorder uitgezonden IR code voor de '8' niet overeenkomt met de door de Panasonic ontvanger verwachte IR code voor de '8', maar mogelijk overeenkomt met een andere instructie waardoor de Panasonic in de stress raakt. Je zal dus een andere set IR codes moeten kiezen of moet inleren in de DVD recorder die wel goed overeenkomen met de IR codes van de Panasonic ontvanger. Hoe dat moet zal je uit de handleiding van de DVD recorder moeten halen, of van de DVD recorder helpdesk moeten vernemen.

Het lijkt me in ieder geval niet dat het iets te maken heeft met de Panasonic ontvanger of het Digitale TV signaal van Multikabel. De Panasonic ontvanger resetten heeft dus geen enkele zin.