Los bericht bekijken
  #1  
Oud 9 mei 2007, 18:54
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard Einde van het Multikabel Digitale TV kopstation is in zicht

Vandaag las ik het volgende berichtje van een Casema klant op het TV Home forum:

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rick70
Als ik zenders laat zoeken via netwerkcode 8888 dan wordt het zenderaanbod van Multikabel Digitaal weergegeven. Bij zenders zoals Action Now of Sat 1, die Casema niet doorgeeft, blijft het beeld helaas zwart. Het lijkt erop dat Casema aan het testen is met Multikabel waarmee ze gefuseerd zijn samen met @home.
Dit geeft aan dat Casema bezig is met het definieren van de Multikabel Digitale TV kanalen in de Service Informatie (DVB-SI) van het Digitale TV signaal van Casema. Daaruit kan de conclusie getrokken worden dat het Digitale TV signaal voor de Multikabel klanten straks uit het Digitale TV kopstation van Casema komt. Dus niet meer uit het Digitale TV kopstation van Multikabel zelf.

Aangezien de netwerk code 8888 van Multikabel wordt toegevoegd aan de Service Informatie van Casema, dat zelf netwerk code 5555 gebruikt, zal het er de eerste tijd nog wel op neer komen dat de verschillen in de Digitale TV pakketten tussen Casema en Multikabel behouden blijven. Dat blijkt ook al uit het bericht van rick70 die de definitie van twee kanalen vindt die niet in het pakket van Casema zitten, namelijk Action Now! en Sat.1. Wel zal er hoogstwaarschijnlijk gebruik worden gemaakt van dezelfde bronsignalen die dus nu bij Casema vandaan zullen komen.

Het Digitale TV kopstation van Multikabel zal dus gaan verdwijnen. Wat dit voor consequenties zal gaan hebben voor de kwaliteit van de Digitale TV kanalen en niet te vergeten de service zal de tijd moeten leren.