Los bericht bekijken
  #15  
Oud 8 mei 2007, 20:08
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Adriaan
Sinds kort kun je bij de zender van Nat.Geo. "Wild" kiezen tussen teletekst ondertiteling en DVB ondertiteling.
Dit is trouwens weer zo'n kanaal dat bij Digital Media Centre vandaan komt. Die zijn vrij eenvoudig te herkennen omdat men daar steeds dezelfde fouten maakt in de Program Map Table (PMT) informatie die Multikabel weer zonder correctie één op één doorgeeft.


In bovenstaande afbeelding is te zien dat met Elementary Stream (ES) met PID 0x02F2 de DVB Subtitles worden doorgegeven. Als onderdeel van zo'n Subtitle beschrijving moet de taal gedefinieerd worden, namelijk language: dut. DMC denkt echter dat ze ook nog een aparte ISO 639 language descriptor moeten toevoegen waarin nog een keer moet worden aangegeven dat het om de taal "dut" gaat. Dergelijke ISO 639 language descriptors zijn echter alleen bedoeld om audio talen mee te definieren. Vandaar dat er ook een AudioType in zit. In feite zou er een hele lijst DVB Subtitles opgenomen kunnen worden in allerlei verschillende talen. Daarom zitten er steeds van die Subtitle subsecties in de beschrijving. Bij de interpretatie van DMC gaat dat niet lukken vanwege die foutieve ISO 639 Language descriptor waarvan je er maar één kunt opvoeren.

Met ander woorden die ISO 639 Language descriptor hoort hier helemaal niet thuis. En dit is afkomstig van een bedrijf dat zich op professionele basis bezig houdt met het produceren van digitale TV signalen voor afnemers zoals Multikabel...