Los bericht bekijken
  #25  
Oud 6 mei 2007, 12:12
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard Re: kopieerbeveiliging

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mediawebhosting
Ik begrijp niet helemaal wat het verband zou moeten zijn met een tijdelijke oplossing die jullie hebben toegepast om andere decoders met e19 meldingen weer aan de praat te krijgen, dan had deze melding over kopieerbeveiliging die wij op de PVR krijgen toch op alle kanalen zich moeten voordoen?
Voor alle duidelijkheid, dit is het forum van de Multikabel Gebruikers Vereniging (MGV) en niet het forum van Multikabel zelf. Wij, als MGV, passen dus geen tijdelijke oplossingen toe. Dat is geheel de verantwoordelijkheid van Multikabel.

Verder heb ik al getracht aan te geven dat de gebruiker buxbuxbux op het Multikabel forum aangaf dat het E19 probleem met een bepaalde smartcard serie deels was opgelost omdat hij nu wel weer de kanalen 1 t/m 37 kon ontvangen, maar nog niet de hogere kanaal nummers. En laten die kanalen 1 t/m 37 nu net de kanalen zijn waarop de PVR's problemen hebben met het opnemen/timeshiften. Er is dus een relatie tussen de pogingen van Multikabel om de E19 problemen op te lossen en de nieuw ge´ntroduceerde problemen met de PVR's.

Citaat:
Bovendien vind ik het een beetje slordig om een probleem voor een groep gebruikers op te lossen door een nieuw probleem te creeren voor een heel andere groep.
Onze keus is juist gevallen op de HUMAX IPVR-9200C vanwege de mogelijkheid tot opnemen van meerdere programma's tegelijk en liveprogramma's tijdelijk te kunnen onderbreken. Dit apparaat is gezien zijn hoge prijs (E 349) als hij doet wat hij moet doen zijn geld absoluut waard en verwacht ik van Multikabel een proffessionele houding ten aanzien van storingen. Dit lijkt meer op het ene gat met het andere dichten en na het weekend kijken we wel weer.
Hier ben ik het volledig mee eens. Helaas laat Multikabel regelmatig steken vallen als het neer komt op het grondig testen van wijzigingen en worden wijzigingen direct toegepast op de publieke omgeving i.p.v. eerst in een test omgeving. Ook heeft men de gewoonte om vaak wijzigingen door te voeren op vrijdag. Als het dan misgaat dan hebben de klanten daar minimaal het hele weekend last van omdat storingen aan Digitale TV geen prioriteit hebben bij Multikabel en er dus geen technici in het weekend worden opgeroepen om de boel te herstellen.

Citaat:
Wat mij nog het meeste irriteert is dat deze optie kennelijk mogelijk is, een soort betutteling van buitenaf welk programma of zender wel of niet opgenomen zou mogen worden. Hier wordt in de handleiding niet over gesproken maar gaan we absoluut in de toekomst nog vaker, maar dan als bewuste keuze van Multikabel of een omroep zoals FILM1, nog over horen.
Tja, duidelijke communicatie/waarschuwingen van de kant van de kabelbedrijven, inclusief Multikabel, over dit soort mogelijkheden/beperkingen ontbreekt volledig. Dat zou immers de populariteit van digitale TV in gevaar kunnen brengen, dus zwijgt men er in deze digitale TV introductie periode liever over. Vandaar dat ik probeer om meer aandacht op dit soort zaken te vestigen door bijvoorbeeld de publicatie van het persbericht van Irdeto over deze mogelijke beperkingen.