Los bericht bekijken
  #37  
Oud 22 april 2007, 12:10
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Via het MGV bestuur heb ik de volgende afbeelding ontvangen van Multikabel die de kanalen indeling toont van Eurosport op de Hotbird 7A satelliet:In bovenstaande afbeelding is te zien dat Eurosport meerdere afzonderlijke services (kanalen) heeft gedefineerd voor de doorgifte van verschillende taal uitvoeringen. Al deze audio uitvoeringen maken gebruik van dezelfde video stream met PID 2577 en teletekst stream met PID 2578. De Program Clock Reference (PCR) voor het synchroniseren van de audio en video streams wordt gehaald uit de video stream.

Multikabel geeft daarmee terecht aan dat ik mij heb laten misleiden door de manier waarop de KingOfSat website de service opbouw van Eurosport toont. De KingOfSat website toont namelijk niet dat er sprake is van meerdere service ID's, bijvoorbeeld service ID 13831 voor "ESP Int'l" (Engels) en service ID 13833 voor "ESP Dutch" (Nederlands), maar wekt de indruk dat er maar één service ID 13831 is die meerdere audio streams bevat:Aangezien ik niet beschik over apparatuur voor satelliet ontvangst was de KingOfSat informatie niet door mij te controleren. Ik had nog wel geverifieerd of de Lyngsat website dezelfde informatie als de KingOfSat website over de Eurosport weergaf, wat het geval was. Mijn fout dus en ik zal in het vervolg nog meer moeten controleren of de mij beschikbare informatie correct is. Multikabel heeft volledig gelijk met de opmerking over de vreemde service indeling van Eurosport in hun oorspronkelijke reactie die CeeS hier doorgaf.

De vraag blijft echter of dit niet met de apparatuur in het kopstation van Multikabel op te lossen is door de Engelse audio stream met PID 2562 in de satelliet ontvanger of de multiplexer te combineren met de Program Map Table (PMT) informatie van het Nederlandse Eurosport kanaal. In de satelliet ontvanger komen immers wel alle hiervoor benodigde stream componenten binnen via de Transport Stream.

Ook zou Multikabel natuurlijk eens overleg kunnen voeren met haar fusie partners Essent Kabelcom en Casema om te horen hoe zij dit probleem opgelost hebben. Het kan natuurlijk ook geen kwaad om gezamelijk door alle Irdeto kabelbedrijven bij Eurosport een verzoek in te dienen om de verwijzing naar Engelse audio stream op te laten nemen in de Nederlandse service definitie. Dat verhoogt mogelijk de druk bij Eurosport om dit uit te voeren. Er vanuit gaande dat Multikabel dit direct gemeld heeft bij Eurosport op het moment van de overschakeling op het signaal via de Hotbird 7A satelliet dan duurt dit hele gedoe al meer dan 7 maanden.