Los bericht bekijken
  #36  
Oud 16 april 2007, 17:47
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman
Blijkbaar lukt het Multikabel dan toch weer wel om andere SAT kanalen netjes meertalig door te geven zoals bijvoorbeeld Euronews, Arte, Sailing Channel, BabyTV!?, MGM met notabene Turks als 2e taal!!
Deze kanalen zitten volgens mij al ongewijzigd op de kabel sinds Multikabel met een eigen digitale TV kopstation is begonnen. Ik heb dit geloof ik wel eens eerder opgemerkt, maar ik heb de indruk dat Multikabel tijdens het opzetten van het eigen digitale TV kopstation hulp heeft gehad van externe bedrijven die beschikten over gedegen DVB kennis. Na oplevering heeft Multikabel het beheer zelf over genomen en voert zelf het onderhoud op de digitale TV kanalen uit.

Persoonlijk heb ik de indruk dat er sindsdien wel het één en ander misgaat. Eenvoudig onderhoud aan kanalen gaat nog wel, maar complexere wijzigingen zoals de wijziging van de Eurosport feed naar een andere satelliet transponder blijkt gewoon te moeilijk door benodigde configuratie van de meerdere audio streams. Uiteindelijk wordt er dan maar voor de eenvoudige oplossing gekozen door maar één audio stream te configureren.

Het is denk ik niet zo zeer onwil, maar eerder een gebrek aan de benodigde DVB kennis. En dat is jammer, want het zorgt er wel voor dat allerlei verbeteringen aan digitale TV kanalen bij Multikabel nauwelijks worden doorgevoerd. Zoals bijvoorbeeld het toevoegen van DVB ondertiteling bij de TV kanalen die dat tegenwoordig ook via het bronsignaal aanbieden of het toevoegen van meerdere audio streams bij de kanalen die het aantal talen hebben uitgebreid.