Discussie: cartoonnetwork
Los bericht bekijken
  #14  
Oud 15 april 2007, 17:44
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
Een ontwikkelafdeling bij Multikabel zal altijd veel kleiner zijn dan bij de 'grote broers' en problemen zoals deze ondertiteling zijn blijkbaar niet eerder opgevallen.
Juist daarom zou het voor Multikabel van belang moeten zijn om de informatie van de forums nauwlettend in de gaten te houden en daarop actie te ondernemen. De klanten zijn tegenwoordig handig genoeg om met behulp van het Internet vast te stellen wat de verschillen zijn in het aanbod van de diverse kabelbedrijven. Met weinig moeite is op dit forum bijvoorbeeld een lijstje samen te stellen op welke kanalen DVB ondertiteling wordt door gegeven bij ieder van de fusie kabelbedrijven. In feite doen de klanten daarmee het voorwerk en de signalering via het forum wat Multikabel onderzoek tijd scheelt en er voor zorgt dat men gericht aan de slag kan. Ik vind het dan voorzichtig uitgedrukt een beetje jammer dat Multikabel op directe vragen van het MGV aangeeft dat er geen meldingen waren binnengekomen terwijl men weet hoe lastig het is om iets dergelijks bij de juiste afdeling gemeld te krijgen.

Citaat:
Verder denk ik persoonlijk dat we als MGV beter pro-actief kunnen werken, in plaats van dit op een negatieve manier benaderen. Ik voel meer om problemen die bij groepen klanten spelen actief in te brengen bij Multikabel. Dat werkt beter dan om ieder probleem met een ondertoon van achterdocht te brengen, zoals je soms op het forum ziet. Uiteraard is het op een forum (binnen de forum-regels) voor iedereen toegestaan om zijn ongezouten mening en gevoel te geven.
Op zich ben ik het met je eens. Zoals je weet heb ik persoonlijk in het verleden ook geprobeerd om Multikabel op een pro-actieve manier direct te benaderen. Daarbij heb ik alle problemen die ik op dit forum vermelde ook direct aangemeld bij Multikabel. Omdat daarop ook nauwelijks feedback en/of reactie van de kant van Multikabel kwam ben ik daarmee gestopt en heb ik ervoor gekozen om alleen nog maar op dit forum de afwijkingen/problemen te melden. Als ik dan met de middelen die mij ter beschikking staan constateer dat er niet veel gebeurd dan word ik negatiever in mijn uitlatingen. Ik zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om het dan maar op te geven, maar daarmee speel ik uiteindelijk Multikabel in de kaart.

Citaat:
Als bijvoorbeeld de bekende "Anoniem" op het tvHome forum op die manier benaderd zou worden zou je hem volgens mij daar niet meer zien reageren.
De inspanningen van "Anoniem" op het TV Home forum worden door iedereen aldaar enorm gewaardeerd. Juist het feit dat hij communiceert met de klanten zorgt ervoor dat die negativiteit helemaal niet noodzakelijk is. Je kan gewoon vragen stellen waarop veelal antwoord wordt gegeven en ook is zelfs enige discussie mogelijk. Iemand die "Anoniem" persoonlijk negatief benadert op dat forum wordt meestal door de overige forum leden terecht gewezen. Dit betekent niet dat je het eens moet zijn het beleid van het kabelbedrijf en daar niets over mag schrijven. "Anoniem" vermijdt echter dat soort discussies. Dat is natuurlijk wel een groot verschil met Multikabel dat er voor kiest om helemaal niets van zich te laten horen.

Citaat:
Wat in ieder geval wel wat duidelijker zou mogen is een registratiesysteem waar "wij" (als klanten) kunnen zien wat er momenteel "bekend" is aan lopende zaken en wat de status is. Op die manier zou je bijvoorbeeld ook kunnen zien of zo'n ondertitel-probleem (om dat voorbeeld maar weer eens te gebruiken) wel of niet bekend is. Hierover heeft de MGV al met Multikabel gesproken en er wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn.
Zou een stap vooruit zijn als alle klanten daar informatie vandaan kunnen halen, maar dan zal er ook voor gezorgd moeten worden dat er een manier komt om meldingen in dat systeem te krijgen.