Discussie: cartoonnetwork
Los bericht bekijken
  #12  
Oud 15 april 2007, 09:50
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Saywhat
Citaat:
Hier waren eerder nog geen meldingen/vragen over binnengekomen
Blijft altijd gevaarlijk puntje van forums. De forumbezoekers zijn na een tijdje zo bekend met een probleem, dat iedereen maar aanneemt dat het al bekend is gemaakt... ( ik geef toe, ik soms ook hoor )
Ach, als Multikabel echt de intentie had om een kwalitatief goed product neer te zetten dan zou je toch mogen verwachten dat ze uit zichzelf de forums nauwlettend in de gaten houden om te vernemen wat de klanten over hun product te melden hebben en op basis van die gebruikerservaringen actie ondernemen om het product continu te verbeteren.

Daarnaast zou je verwachten dat ze ook continu de ontwikkelingen op dit gebied blijven volgen door bijvoorbeeld in de gaten te houden wat de andere kabelbedrijven aan verbeteringen doorvoeren. Zeker voor wat betreft de fusie partners van Multikabel moet het toch niet moeilijk voor ze zijn om bijvoorbeeld te achterhalen bij welke kanalen Casema en Essent Kabelcom ondertiteling bieden en in welke varianten om er dan voor te zorgen dat zij dit ook gaan bieden.

Kennelijk is Multikabel van mening dat digitale TV een soort statisch gebeuren is waarin nauwelijks ontwikkelingen zijn. Als ze er eenmaal een kanaal erop hebben gezet dan denken ze er verder geen omkijken meer naar te hebben. Maar ook de leveranciers van die kanalen zullen verbeteringen blijven doorvoeren aan hun kanaal. Zo zal je bijvoorbeeld zien dat steeds meer kanalen DVB ondertiteling gaan toevoegen om langzaam aan ondertiteling via teletekst te gaan vervangen. Als je zoals Multikabel een beetje passief duimendraaiend gaat zitten afwachten op meldingen van gebruikers dat er bijvoorbeeld geen teletekst meer is op kanaal X en er dan pas achter te komen dat er al tijden DVB ondertiteling door kanaal X wordt geboden, dan wordt het natuurlijk nooit wat.

En is het uberhaupt de taak van de klanten om Multikabel op dit soort zaken te wijzen? De product manager roept wel dat ze hier nog nooit meldingen van hebben ontvangen, maar probeer dit soort zaken maar eens te melden bij Multikabel. In feite is de enige manier om dergelijke verbeteringen aan te dragen via het contact formulier op de Multikabel website. Ervaring leert dat je met dat soort meldingen gewoon niet door het helpdesk filter heen komt. Je krijgt of een antwoord dat het aan je ontvanger ligt of Multikabel kan er niets aan doen want zo krijgen ze het aangeleverd. En daar blijft het dan bij. Product manager blij, want die kan op vragen van derde partijen zoals het MGV melden dat er nooit geen meldingen zijn binnengekomen en de klant zal het meestal wel opgeven na één zo'n ervaring.

Lekker makkelijk natuurlijk om altijd te kunnen ontkennen dat je er iets van geweten hebt als je er als bedrijf alles aan doet om zo hoog mogelijke muren op te trekken. Dat is waarschijnlijk ook één van de redenen waarom Multikabel medewerkers op dit en andere forums niet mogen reageren op topics. Daarmee zou namelijk aantoonbaar gemaakt kunnen worden dat Multikabel er wel iets van geweten heeft.