Los bericht bekijken
  #32  
Oud 13 april 2007, 22:37
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman
Kan iemand van de MGV (met hun goede contacten) hier nu niet eens duidelijkheid in brengen?
Tijdens ons laatste overleg een tijdje terug is dit ook al nagevraagd, het engelse geluidskanaal is verdwenen sinds (verplicht) overgeschakeld is op een andere satellietfeed. Men had ons toen toegezegd dit nog nader na te vragen bij Eurosport waarom het verdwenen is.

We hebben nogmaals de status hiervan opgevraagd en het volgende antwoord gekregen wat in ieder geval meer duidelijkheid geeft wat er aan de hand is:
Citaat:
Eurosport: er is nogmaals een analyse van de satelliet feed gedaan en er is geen Engelse audiofeed beschikbaar. De engelse audiofeed is wel beschikbaar via CanalDigitaal. Wij gebruiken echter een andere satelliet. Welke satelliet wij gebruiken wordt bepaald door Eurosport zelf. Wij mogen dus niet zomaar een andere feed gebruiken.
Er is ook nogmaals contact geweest met Eurosport NL (op het hoogste niveau). Eurosport gaf aan wel een Engelse audiofeed aan te bieden, maar meende ook dat geen enkele kabelaar in Nederland deze (kennelijk) gebruikt. Aan Eurosport is de suggestie gedaan eens met de andere kabelaars te bespreken waarom dit niemand dit gebruikt, aangezien er kennelijk iets niet helemaal goed gaat.
Voor de goede orde: vorig jaar is Multikabel, op aangeven van Eurosport, van satelliet/transponder gewijzigd. Voor die tijd was de Engelse feed wel beschikbaar, na de wisseling niet meer. Nogmaals, de keuze van satelliet wordt niet door Multikabel gemaakt, maar door Eurosport.

De enige manier om de Engelse audiofeed door te geven, zou zijn door het gehele kanaal in het Engels door te geven. Dit heeft te maken met de wijze waarop het satelliet signaal is geconfigureerd. We kunnen dus wel voor verschillende talen kiezen, we kunnen deze echter niet combineren in een kanaal. Je moet het zo zien dat iedere audiofeed een separaat kanaal is. Analoog speelt dit probleem gek genoeg niet, daar kunnen we die audiofeeds wel combineren binnen een kanaal. Daarom kun je analoog wel kiezen uit 2 audiofeeds.

De analyse van de satellietfeed heeft aangegeven dat de Engelse audiofeed niet beschikbaar is binnen het 'Nederlandse' Eurosport kanaal. Het is er dus wel, maar alleen als we de 'Engelse' versie uit zouden zenden. Gecompliceerd verhaal, maar het is een technische issue. We hebben ondertussen ook nadrukkelijk de vraag bij Eurosport neergelegd om hun satellietfeed zo te wijzigen dat we - net als bij andere kanalen - simpelweg de Engelse audiofeed aan het door ons gebruikte kanaal toe kunnen voegen.
Conclusie is dus de feed door Eurosport moet worden aangepast omdat het digitale signaal 1:1 doorgegeven wordt.

De kabelaars waarbij er wel engels geluid is, gebruiken dus blijkbaar een feed die ze eigenlijk niet mogen gebruiken (canal-digitaal?). Een Analoog TV-signaal wordt anders 'gemaakt', dat wordt niet 1:1 doorgegeven vanaf de feed zoals bij digitaal wel, daarom is dat wel makkelijk 2-talig te maken.

Het is dus even wachten wat Eurosport doet zodat hun feed gewijzigd wordt en het engelse geluid wel in de feed komt. Misschien helpt zelf bij Eurosport klagen extra?