Los bericht bekijken
  #1  
Oud 11 april 2007, 16:21
ErikD's schermafbeelding
ErikD ErikD is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2007
Locatie: Hoorn (multikabel)
Ziggo Internet: Alles-in-één-extra
Berichten: 20
Standaard Geen groene kabel in huis -> veel storing digitale tv

Ik heb sinds 2 jaar een oud huis in de Hoornse binnenstad. Een vorige eigenaar heeft alle wanden v.v. voorzetwanden en daarmee is waarschijnlijk de bekende groene kabel (het aansluitpunt van Multikabel) uit het zicht verdwenen. In de meterkast komt een stukje grijs coax uit het plafond met een f-connector eraan.

Vorig jaar is digitale telefonie door multikabel aangesloten. De monteur heeft (helaas) de modem enzo aangelsoten op de coaxkabel die uit het plafond hangt.

Met telefonie heb ik weinig probelemen, internet (power abbo) lijkt ook wel redelijk te gaan al moet ik de modem wel erg vaak (elke week)herstarten om een beetje snelheid te houden. TV daarentegen valt tegen. Erg veel storingen en artifacts.

Ik heb zo'n Samsung decoder (DCB-9401R). Ik kan de signaalsterkte alleen zien in een balkje waar ik maar slecht aan kan zien wat maximaal en minimaal is. De error-rate is wel hoog. Tot ca 100 is het wel te kijken maar sommige zenders gaan ruim over de 1000 heen.

Ik heb multikabel al gevraagd of zij een idee hebben (archief / revisie tekenwerk) waar de kabel het huis in komt. Ik heb de contactdozen al vervangen door Hirschmann. Ook de bekabeling en pluggen is van Hirschmann. Maar het beeld is nog steeds niet goed.
Wat er tussen de groene kabel het het deel wat ik vervangen heb gebeurt is mij dan ook een raadsel.

Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen? Is de kwaliteit van het binnenkomende signaal door mijzelf te testen? Misschien met de modem of de decoder?
Is er iemand die een idee heeft wat er gerekend wordt voor een nieuwe aansluiting?