Discussie: Twee PC's kan niet?
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 9 april 2007, 19:23
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.451
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Joepie
Vanochtend heb ik een oude router er tussen gezet. Het gaat dus zo: Multikabel Modem > Router > Access Point. Een stap te ver vind ik, want bij mijn vorige provider, XS4All met KPN, was de router niet nodig.
Dan heb je vermoedelijk een ADSL modem gebruikt waar een ingebouwde router in zit, want geen enkele ADSL of kabel provider die ik ken deelt meerdere IP-adressen tegelijk uit aan 1 klant. Een router 'vertaalt' de ip-adressen van je interne netwerk naar het ene ip-adres wat je van je provider gekregen hebt.

De kabelmodems hebben geen ingebouwde router, je kunt daar dus maar 1 computer tegelijk op aansluiten. Wil je meerdere computers aansluiten, dan moet je een router gebruiken.

In de algemene handleidingen van Multikabel staat dat je in principe maar 1 computer kunt aansluiten en wat je moet doen als je wisselt van computer. Wil je meer computers aansluiten kun je een router gebruiken, maar omdat er honderden verschillende routers bestaan kunnen ze daar geen support op geven. Alleen algemene dingen over routers krijg je tips over, maar een beetje afhankelijk wie je aan de telefoon krijgt. Apple hetzelfde, support op het instellen van Apple's netwerk zullen ze niet echt geven omdat dat te weinig voorkomt en de mensen vaak zelf heel goed weten hoe ze dat moeten doen. Maar via de gebruikersvereniging krijg je vaak wel de goede tips. Hoewel er niet veel apple-gebruikers hier zitten reageren er toch nog wel eens mensen bij vragen/problemen.

Maar gelukkig weet je nu waar je moet zoeken en hoe je het oplost