Discussie: Twee PC's kan niet?
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 9 april 2007, 12:41
Joepie's schermafbeelding
Joepie Joepie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 april 2007
Berichten: 3
Standaard

Probleem is opgelost. Een vriend is langs geweest met een Windows notebook en kreeg ook geen verbinding. Het moest dus aan de modem liggen.

Vanochtend heb ik een oude router er tussen gezet. Het gaat dus zo: Multikabel Modem > Router > Access Point. Een stap te ver vind ik, want bij mijn vorige provider, XS4All met KPN, was de router niet nodig.

Het is duidelijk wat het probleem is. Die modem geeft maar een computer de toegang tot Internet. Je moet dus eigenlijk naast de modem zitten met je ene computer. Heb je twee computers of meer heb je "eigen oplossingen" nodig die meteen niet door Mutikabel ondersteund wordt. Dan ben je waarschijnlijk en geadvanceerde gebruiker die toch in het ICT zit.

Ik hoop dat onze ervaring met Multikabel beter wordt. Als we een snelle verbinding hebben zonder problemen zal het goed komen en wij happy users worden. Alleen jammer dat onze eerste ervaring een tegenvaller is geweest. Zeker als ik nu zie hoe simpel de oplossing is en dat de helpdesk na vier belletjes dingen blijven zeggen zoals "Apple wordt niet ondersteund", "eigen netwerk wordt niet ondersteund" en als ik het probleem probeer uit te leggen hoor ik "ik ga dit gesprek beëindigen want u luistert niet meneer". Dit zou een standard antwoord moeten zijn, "heeft u meer computers heeft u een router nodig" of gewoon "we steunen een computer en meer niet".

Wel wil ik CeeS bedanken voor een snelle antwoord. Hij heeft mij op het goede spoor gebracht. Ik zal deze Forum blijven volgen en ik hoop dat ik andere mensen wel kan helpen.