Los bericht bekijken
  #25  
Oud 8 april 2007, 12:03
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Roadrunner
Heerhugowaard kan bijgeschreven worden. Blokkerig beeld op Ketnet/Canvas.
Misschien kan het geen kwaad om nog even een nadere toelichting te geven om wat voor soort storingen het hier in dit topic eigenlijk gaat. De hier genoemde storingen hebben betrekking op een volledige Transport Stream op een bepaalde frequentie waarin meerdere digitale kanalen zitten die gelijktijdig allemaal een verstoord beeld vertonen of zelfs helemaal wegvallen. Om te bepalen of de waargenomen storing van dat type is moet er dus wel gecontroleerd worden of alle kanalen een verstoring vertonen. In geval van Ketnet/Canvas zal dus ook gecontroleerd moeten worden of alle kanalen op de 586 MHz frequentie gelijktijdig een storing hebben. Het gaat in dan om de volgende kanalen:
 • Rai Uno
  Eurosport 2
  TVE Internacional
  VRT een
  Ketnet/Canvas
  TV 5
Het overzicht van de kanalen per Transport Stream op een bepaalde frequentie kan je vinden in het Digitale kanalen/frequentie lijst Multikabel topic.

Dergelijke gelijktijdige storingen op alle kanalen binnen een Transport Stream zijn meestal het gevolg van een storing in de apparatuur van Multikabel als dit ook door meerdere mensen geografisch verspreid over het gehele Multikabel gebied wordt waargenomen. Als een dergelijke gelijktijdige storing op alle kanalen binnen een Transport Stream echter maar door één persoon wordt waargenomen dan kan dat weer duiden op een mogelijke storing in de huisinstallatie. Het is dus van belang dat meerdere mensen op het zelfde moment die storing waarnemen.

Als er maar een storing is op één kanaal dan kan het ook aan het gebruikte bronsignaal liggen waar Multikabel meestal niet veel aan kan doen of het moet een langdurige storing zijn zodat men opzoek moet naar een vervangend bronsignaal.