Discussie: Twee PC's kan niet?
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 7 april 2007, 18:53
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.466
Standaard

Heb je echt een access-point en niet een draadloze router ??

Want dan zal het nooit gaan werken.... Net als bij alle andere internet-providers krijg je maar 1 ip-adres en kan je kabelmodem maar met 1 pc tegelijk werken.

Een access-point zorgt er alleen maar voor dat je een ethernet-verbinding via draadloos kunt gebruiken, maar vertaalt niet de netwerk-structuur. Met een accesspoint ziet je kabelmodem dus meerdere verschillende computers aangesloten op 1 netwerk kabel.

Wil je met meerdere pc's werken moet je een router gebruiken. Je router maakt dan verbinding met het internet en je router deelt verder lokale ip-adressen uit aan je lokale pc's.

Waar je verder nog even rekening mee moet houden is dat het kabelmodem maar met 1 ethernetinterface (mac-adres) tegelijk kan werken. De eerste computer of router die je aansluit wordt herkend en opgeslagen. Sluit je dan een andere pc of router aan, dan wil de kabelmodem deze niet gebruiken. Je moet dan eerst even het kabelmodem resetten (spanning er even afhalen), daarna kan het andere apparaat aangesloten worden. Normaal zit er maar 1 apparaat aangesloten dus (je router of je ene pc)

Geef dus eens wat meer informatie hoe je de setup doet ?