Discussie: Twee PC's kan niet?
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 7 april 2007, 17:34
Joepie's schermafbeelding
Joepie Joepie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 april 2007
Berichten: 3
Standaard Twee PC's kan niet?

Donderdag heb ik onze nieuwe kabelmodem geinstalleerd. Alles ging perfect, we hebben meteen een internet verbinding. Maar alleen op een van onze twee computers.

Alles hier is draadloos via een US Robotics access point. Deze is aan het kabelmodem verbonden via een ethernet kabel. We hebben een Apple PowerBook met OSX Tiger. Die pakte meteen de verbinding. We hebben ook een Dell PC met Windows XP Home SP2. Die wil niets van de nieuwe setup weten. Die ziet de verbinding wel, signal strength is goed, alleen krijgt deze geen IP adres.

Error: Windows could not finish repairing the problem because the following action cannot be completed: Renewing your IP Address

Eerst heb ik alles ge-reset. Modem uit en eraan, access point, PC, alles apart en te gelijk. IPConfig doorgegaan, wireless card gedeinstalleerd en weer geinstalleerd, access point naar factory settings. Firewall is uitgeschakeld. Ik bleef een IP krijgen van 169.254... Inmiddels begrijp ik dat je dat krijgt als de PC geen DHCP server ziet. De boosdoener zou het access point zijn, dacht ik.

Gelukkig heb ik een oude 3Com access point maar die reageert hetzelfde. De Apple is vrolijk online, maar de Windows PC niet. Het zal dus aan de PC of verbinding liggen. Alleen deed de PC het prima onder de oude provider, XS4All.

Ik deed een kleine test waar ik de coax kabel uit de modem haal en release/renew doe. Zo krijg ik 192.xxx en geen 169. Als het aan het draadloze netwerk lag was dat toch niet verandert? Is het dan toch een kabelmodem probleem?

Ik bel de Multikabel hulpdesk maar krijg geen hulp. Een Apple wordt niet ondersteund. Dat maakt niet uit, zeg ik, want die doet het. Access points worden niet ondersteund. Ja, maar dat is het probleem niet, anders was het probleem weg of verandert met het nieuwe access point. Het laatste antwoord is, één internet verbinding wordt ondersteund. Als je meer eisen hebt moet je dat zelf uitzoeken. Het ziet er dus uit dat Multikabel dit niet wil of kan oplossen, want er wordt niet over het probleem gesproken, alleen maar wat niet ondersteund wordt.

Mijn ervaring met Multikabel is dubbelzijdig. Ik ben onder de indruk van de openingstijden van de hulpdesk. Jammer dan dat ik het idee krijg dat de medewerkers (zeker een van de drie die ik gesproken heb) weinig weten en nog minder willen doen. Kan het zijn dat Multikabel het aantal PC's beperkt tot één? Is onze PC stuk gegaan, is Windows opeens boos geworden? Na drie dagen proberen weet ik het niet meer. Ik hoop dat iemand die dit leest het antwoord wel weet.

Dit zijn een paar websites waar ik geweest ben voor dit probleem.
http://www.techimo.com/forum/showthread.php?t=146408
http://www.pcadvisor.co.uk/forums/in...298&forumid=18
http://forum.freespire.org/showthread.php?t=5003
http://www.horizontel.com/dsl/dsltrouble.html (deze geeft aan dat dit een potentiele kabelinternet probleem is?)

Met dank voor alle ideeen en antwoorden,
Billy