Los bericht bekijken
  #6  
Oud 6 april 2007, 11:03
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ict-boy
ik heb het probleem sinds gisteravond en vanochtend had ik het nog steeds. dus het probleem is niet sporadische maar constant.
Het is misschien momenteel constant, maar je zal zien dat het op een gegeven moment weer normaal is en dan na een x aantal dagen begint het weer. Ik heb dit zelf tenminste zo waargenomen.

Maar goed, op zich komt het nu even goed uit dat het probleem zich nog steeds voordoet want dat geeft mij even de gelegenheid om een zogenaamde Continuity Counters meting uit te voeren. De verstuurde digitale data pakketjes hebben namelijk allemaal een volgnummer en bij een goed signaal mogen er geen data pakketjes ontbreken. Deze meting is om ongeveer 10:45 hedenmorgen uitgevoerd waarbij een capture file van de volledige Transport Stream op 546 MHz is aangemaakt van 250 MB wat overeenkomt met iets minder dan 1 minuut data ontvangen. De gebruikte analyse tool levert dan de volgende Continuity Counter afwijkingen in deze meting op:

Bij een goed signaal is dit overzicht leeg. Je kan dus rustig stellen dat er iets goed mis is met het signaal zoals dat bij ons aankomt. Zodanig zelfs dat de ontvangers er bij sommige kanalen helemaal geen kaas van weten te maken en dan maar een zwart scherm tonen.