Los bericht bekijken
  #4  
Oud 23 maart 2007, 07:25
jojet's schermafbeelding
jojet jojet is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: -multikabel
Berichten: 55
Standaard

Hallo,

Bedankt voor de reacties. De oorspronkelijke configuratie was de volgende: kabelmodem (motorola) direct aangesloten op pc 1. Pc 1 via cross-kabel aangesloten op pc 2. Netwerk ingericht tussen beide pc's en internet connecting sharing en volia op beide pc's kon gelijktijdig worden geinternet zonder problemen (uiteraard moest pc 1 wel altijd aan staan).

Nadat een week of wat geleden is overgegaan op telefoon via multikabel begon kort daarna het probleem: pc1 kon nog gewoon internetten maar pc 2 dus niet meer. Op pc 2 was niets veranderd (geen nieuwe hard en software) en op pc1 trouwens ook niet. Dus zomaar ineens vanuit de blauwe lucht was het over. Het enige wat veranderd is, was dus de telefoon. Op pc 2 opnieuw xp sp2 geinstalleerd, hielp ook niet. Uiteindelijk een switch van Sitecom geplaatst, hielp ook niet. Als ik nu pc 2 aleen opstart (dus met de switch ertussen) werkt internet wel maar dan werkt het niet op pc 1 (en andersom).

Ik heb nog ergens een router liggen, die zal ik komend weekend ertussen plaatsen. Ik blijf het vreemd vinden dat wanneer er niets verandert bij de beide pc's in hardware en software van het ene op het andere moment een configuratie niet meer werkt die jaren naar volle tevredenheid heeft gewerkt. Vandaar mijn verdenking naar de telefoon aangezien dat de enige wijziging is geweest.

Als er nog andere suggesties zijn hoor ik het wel. Ik hou jullie op de hoogte van de omwisseling switch naar router.


john