Los bericht bekijken
  #3  
Oud 18 maart 2007, 12:55
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard Re: Foutmelding Samsung DCB-P850RS

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mokanu10
Ik krijg op de ARD zender de foutmelding [E48-32 Geen signaal]. Ik heb wel beeld maar geen geluid op deze zender.
Even gekeken of er iets bijzonders aan de hand is met ARD en dat blijkt het geval te zijn. Op de n of ander manier heeft Multikabel twee audio streams geconfigureerd bij ARD waarbij de tweede verwijst naar een niet bestaande Audio Elementary Stream PID (0x06A4). Zie onderstaande afbeelding van de Program Map Table (PMT) informatie van ARD:Wederom een configuratie fout van Multikabel dus, wat kennelijk als resultaat heeft dat de DCB-P850R de tweede audio stream probeert af te spelen waarvan de bijbehorende datapakketjes echter ontbreken. Gevolg zal wel zijn dat de DCB-P850R die E48 melding geeft om aan te geven dat een deel van het signaal ontbreekt.

Citaat:
Ik heb contact gehad met Multikabel en moest de ontvanger resetten naar de fabrieks instellingen. Als het dan niet opgelost is dan was volgens de helpdesk medewerker mijn ontvanger defect.
Dit is zo'n beetje het standaard antwoord van de Multikabel helpdesk medewerkers op vragen over digitale TV. Iets anders staat er kennelijk niet in hun script. Het schijnt dat men bij Multikabel een zogenaamd Network Operations Center (NOC) heeft waar alle signalen gemonitord worden, maar waarschijnlijk zijn ze de sleutel van die deur kwijt want gesignaleerde fouten komen maar zelden terecht bij de helpdesk medewerkers.

Er is dus volgens mij niets met je ontvanger aan de hand. De fout ligt volledig bij de administratie informatie die Multikabel bij het ARD kanaal uitzendt. Je zou nog even kunnen proberen of er via de menu's van de DCB-P850R meerdere audio kanalen zijn te selecteren en dan even beide Duitstalige audio kanalen uitproberen. En van de twee zou wel geluid moeten geven.