Discussie: MK blokkeert mails
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 4 maart 2007, 20:22
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Ik heb het even nagevraagd bij de personen die het spamfilter beheren/onderhouden. Wat de helpdesk vertelde is niet correct.

Er zijn recent geen specifieke regels aangescherpt die phpbb mailtjes tegenhouden of zoiets. Als zo'n mailtje "verdacht" zou zijn als spam zou hij gewoon binnenkomen en wel een {Spam?} of {Spam!} tag krijgen, maar in dit geval komen de berichten helemaal niet binnen.

Er moet dus een andere reden zijn waarom de mail niet binnen komt, dat kan bijvoorbeeld zijn dat de afzender niet geldig is.

Ik heb daarnet even getest en krijg de volgende headers binnen als ik met via een hotmail-account probeer :

Citaat:
X-Message-Status: n:0
X-SID-PRA: admin@kombuispraat.com
X-Message-Info: LsUYwwHHNt2oZC5G6GO6AhyV9CI6/7yhPxzLFjERXtc=
Received: from uturn.hosthead.com ([204.13.52.85]) by bay0-mc5-f3.bay0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.2668);
Sun, 4 Mar 2007 10:37:12 -0800
Received: from apache by uturn.hosthead.com with local (Exim 4.53)
id 1HNvaA-000Puu-22
for ******@hotmail.com; Sun, 04 Mar 2007 12:37:18 -0600
To: ******@hotmail.com
Subject: Welkom op het KOMBUISPRAAT Forum
Reply-to: admin@kombuispraat.com
From: admin@kombuispraat.com
Message-ID: <0a5448398b2312612038daf8965cfe0e@www.kombuispraat .com>
MIME-Version: 1.0
Content-type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-transfer-encoding: 8bit
Date: Sun, 04 Mar 2007 12:37:18 -0600
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: PHP
X-MimeOLE: Produced By phpBB2
Return-Path: teenoffi@kombuispraat.com
Even verder onderzoeken leert dat die email-adressen die hierboven rood gemaakt zijn helemaal niet werken. Een onderzoekje leert dat de mailserver die hiervoor ingesteld staat in de DNS-records "mail.kombuispraat.com" is. En die bestaat vervolgens niet !!

Dit kun je zelf online ook checken via http://www.dnsstuff.com. Als je de mailserver voor @kombuispraat.com wilt weten moet je de volgende link aanklikken:
http://www.dnsstuff.com/tools/lookup...at.com&type=MX

Je ziet dan dat de mx verwijst naar "mail.kombuispraat.com".

Deze kun je opzoeken door :
http://www.dnsstuff.com/tools/lookup...t.com&type=ALL

Deze bestaat dus niet zoals je ziet. Je kunt de email ook testen op die pagina door te kijken of een email-adres bestaat :
http://www.dnsstuff.com/tools/mail.c...mbuispraat.com


De meeste goed-geconfigureerde mailservers accepteren geen emails van domeinen die geen werkende mail-server hebben. Dit omdat dit bijna altijd spam is. Dat (volgens dat forum) het bij hccnet, tele2 ook niet werkt pleit juist voor deze providers omdat die de spam-check goed op orde hebben, net als bij Multikabel/Quicknet.

Het is dus volkomen onterecht om die providers hiervan de schuld te geven, maar het moet echt in de configuratie van de hosting provider waar die website draait gezocht worden. De website verstuurt nu dus mail met een afzender adres wat niet bestaat vanaf een domein wat geen mail kan accepteren.

Waarom dit vroeger wel goed gewerkt zou hebben bij Multikabel/Quicknet en de andere providers ligt dus niet aan iets wat Multikabel gewijzigd heeft. Misschien heeft de beheerder van die kombuispraat website iets gewijzigd in de instellingen waardoor de "mx-record" niet meer goed staat, of misschien heeft de hosting provider van hem dat gedaan.

Het probleem kan dus heel simpel opgelost worden, maar wel door de beheerder van de kombuispraat website zelf of de hosting provider daarvan. Die moet gewoon zorgen dat de mailserver van het domein kombuispraat.com goed ingesteld wordt in de DNS-servers ......

Misschien moet je even een link in het draadje zetten waar je mij naar verwees hierboven naar mijn artikel hier, dan kan de SiteAdmin het even op (laten?) lossen voor al zijn websites waar hij problemen mee heeft en is iedereen weer gelukkig daar .....
[edit: dat laatste heb ik inmiddels zelf maar even gedaan]