Los bericht bekijken
  #1  
Oud 26 februari 2007, 20:39
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard Straks ook interactieve TV bij Irdeto kabelbedrijven

In het weblog van Rob van Esch, de directeur van de branche-organisatie van kabelbedrijven VECAI, wordt een tipje van de sluier opgelicht rond interactieve TV bij de Irdeto kabelbedrijven:

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rob van Esch
... En natuurlijk, ten derde, komt er meer en meer aandacht voor interactiviteit. Tot nu toe is alleen UPC in de openbaarheid druk bezig om, samen met andere partners, interactieve diensten te ontwikkelen. De interactieve golf zal echter ook snel de andere kabelbedrijven bereiken. In eerste instantie moet u dan denken aan ´video-on-demand´-achtige diensten. Klinkt ingewikkeld, maar een concreet voorbeeld is dat je dan uitzending-gemist niet alleen via internet, maar ook via de digitale televisie kunt zien. Gelet op de enorme populariteit van deze dienst van de Publieke Omroep, lijkt dat ook zeker toegevoegde waarde te kunnen bieden voor de televisie. Er was ook goed nieuws voor iedereen die met interactiviteit bezig is en zich ergert aan verschillende standaarden binnen de kabelsector: die tijd is binnenkort ook voorbij, omdat de standaard van UPC wordt overgenomen in de rest van de sector. Die opmerking van een Casema-vertegenwoordiger werd door de programmamakers dan ook met veel blijdschap ontvangen...
Bij UPC wordt gebruik gemaakt van OpenTV als systeem voor interactieve TV en gezien de uitspraak van Rob van Esch hebben nu dus ook de Irdeto kabelbedrijven hiervoor gekozen. Hiervoor zullen overigens nieuwe ontvangers moeten worden uitgebracht, aangezien de huidige generatie ontvangers dit soort extra diensten via OpenTV niet ondersteunen.