Discussie: Mail relay server
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 6 februari 2007, 14:01
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.466
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Almer
Kan je me toelichten wat je bedoeld met 'modem opnieuw provisionen'?
Mocht na een ip-wissel na een dag nog steeds je mail niet binnenkomen, dan is je IP-adres niet goed geregistreerd in de database waar ip-adressen in bijgehouden worden, dat is een bug waar nog aan gewerkt wordt. Het mailscript haalt daar echter het ip-adres uit. Als dit dus niet automatisch goedkomt kun je de die database 'dwingen' om het juiste IP van jou op te slaan door het modem af te laten melden door de helpdesk. Je hebt dan geen internet meer, maar je kunt dan het modem opnieuw aanmelden (provisionen) via een procedure via de helpdesk. Je hebt daarvoor dus wel de "activeringscode" nodig die je ooit hebt gehad toen je het modem kreeg of opnieuw moest registreren een paar jaar geleden. Zonder die activeringscode krijg je het modem dus niet meer online, dus voor je dit mocht doen moet je zorgen dat je die code hebt of opnieuw aanvragen. Nadat je modem opnieuw is geprovisioned staat je IP-adres weer goed in de database en zal je mail na een paar uur weer gaan lopen.
Meer staat hier: http://mgv.multikabel.nl/phpnuke/mod...iewtopic&t=908

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Almer
En verder op de vraag over SPAM, is het verstandig(er) om zelf een SPAM filter te draaien?
Ik krijg zelf nooit spam binnen op de adressen die ik gebruik via mijn eigen mailserver, ik denk dat met relay verder geen spamcheck gebeurt en dat je dit zelf moet doen. Of dat voor virusscanner ook geldt weet ik niet. Ik zie wel headers van de virus en spamchecker staan, dus misschien gebeurt dat wel, ik zal het eens navragen....
De spam die jij krijgt, is die niet 'getagged' door het spamfilter en zie je in de headers een spamcheck staan van Multikabel ??