Discussie: Mail relay server
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 6 februari 2007, 13:27
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.471
Standaard Re: Mail relay server

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Almer
Als trotse gebruikers van de mail relay functie van MK wil ik mijn modem resetten omdat ik denk dat daardoor mijn snelheid van het internet omhoog gaat (heb X-Lerate, maar download maar 180KB/ps)

Gevolg hiervan is hoogstwaarschijnlijk dat mijn ip-adres zal wijzigen. Neemt de mailrelayserver van MK dat nieuwe adres direct mee? Of moet ik hier zelf ook actie voor ondernemen?


Tevens ontvang ik op de mailadressen die via de relay van MK lopen veel spam. Los ik dit op door de SPAMfilter op de service page aan te zetten?
Je IP adres heeft bij kabelinternet van Multikabel niets met het modem te maken, maar wordt bepaald door de computer of router die daarachter hangt. Indien je hetzelfde MAC-adres blijft gebruiken (ofwel de ethernetkaart of router niet wijzigt) zal je IP-adres ook na een modem reset hetzelfde blijven. Je IP-adres kan wel wijzigen indien het netwerk opnieuw ingedeeld wordt bij werkzaamheden, maar dat is in dit geval dus niet van toepassing.

Indien je een nieuw ip-adres zou krijgen zou de mail-relay service dit automatisch binnen een aantal uren moeten overnemen (de mail die in de tussentijd binnenkomt blijft wachten tot je server weer bereikbaar is)
Echter zit er op dit moment (nog) een bug in het systeem waardoor de ip-wissel niet altijd goed gaat. Met een truuk (modem opnieuw provisionen)