Los bericht bekijken
  #1  
Oud 3 februari 2007, 09:57
Kees_de_Vries's schermafbeelding
Kees_de_Vries Kees_de_Vries is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 mei 2006
Berichten: 4
Standaard Iemand ervaring met SIP providers?

Ik wil gaan bellen via SIP, omdat:

1. Ik wil (uiteindelijk) alleen (wireless) ethernet in mijn huis. Nu heb ik nog drie aparte kabels voor internet, analoge telefonie, tv/radio. Ook wil ik het aantal kastjes in mijn meterkast zo klein mogelijk, dus alles moet als IP binnenkomen.

2. Ik wil flat fee. Nu betaal ik flat fee voor internet, waarmee ik gigabytes aan data kan verzenden en ontvangen. Wil ik telefoneren, wat in essentie gewoon een data stream is van slechts 16 kbit/s, moet ik ineens 14,50 maandlasten + minutentarief betalen. Dat is toch niet meer van deze tijd?

Ik bel erg weinig, maar ik wel de drempel voor mensen om mij te bellen laag houden. Alleen een mobiel, wat economisch gezien de beste keuze zou zijn, wil ik niet. Daarbij: ik kan sommige 0900 nummers niet bellen met mijn mobiel, wat toch nodig is.

SIP Providers als Budget Phone (http://www.budgetphone.nl/page.php?page=voip_alg) bieden een telefoonnummer waar iedereen je op kan bellen voor slechts 10 euro PER JAAR. Omdat ik weinig bel, kies ik dan voor prepaid en betaal ik 0,03 per minuut. Klinkt perfect.

Ik zal dan wel een IP-telefoon moeten kopen, ik zat te denken aan een Siemens C450IP, die voor ongeveer 120 euro te koop is.

Ik heb een Linksys WRT54G als switch/NAT/firewall.

Heeft iemand ervaring met deze SIP Provider of iets gelijkwaardigs via een Multikabel internetverbinding? Wat is de kwaliteit van de gesprekken? Wat gebeurt er als je telefoneert terwijl er veel download verkeer is, bijvoorbeeld een nieuwsgroep leegtrekken?