Los bericht bekijken
  #2  
Oud 28 januari 2007, 18:56
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Uiteraard is jouw vraag al eens aan de orde geweest op eerdere overleggen toen de fusies bekend werden. Er is echter op dit moment nog heel weinig bekend hoe de samenwerking zal gaan verlopen. Dat zal in de loop van dit jaar wel duidelijker worden denk ik.

Casema en Home kunnen jaloers zijn op de newsserver van Multikabel, deze is stukken beter dan die van hun. Het verder uitbesteden van de nieuwsserver naar een 'externe' is ook niet ideaal. Meestal zijn dat bij andere providers dan beperkte snelheid-lijntjes met soms nog een data-beperking. De situatie bij Multikabel is op dit moment redelijk ideaal. De retentie is prima, ook in de dumpgroepen kun je nog artikelen van een paar weken terug ophalen, de compleetheid ook, ik hoef nooit een reparatiebestand te gebruiken, tenzij het met uploaden fout gegaan is bij iemand, maar dan is het op elke payserver ook beschadigd.

Ik denk dus eerder dat Casema en Home naar de server-configuratie van Multikabel zullen kijken dan omgekeerd. Persoonlijk denk ik dat de news-data-hoeveelheid voor het grootste deel van de klanten genoeg zal zijn. Het wordt trouwens regelmatig verhoogd. Maar onbeperkt zal het nooit worden, ook niet als ze de newsserver zouden uitbesteden.

Maar zodra er iets bekend wordt over wijzigingen zullen jullie het hier lezen, hoewel dat niet op korte termijn zal zijn schat ik zelf in.