Discussie: Storing
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 24 januari 2007, 13:21
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CampNou
Ik kan nog een dingetje proberen en dat is om de telefoon direct op het modem aan te sluiten, dat was de enige optie die de medewerker van de helpdesk mij aanbood, anders moet er maar een monteur komen.
Maar zoiets mag dus gewoon niet gebeuren, als het een kwestie van overbelasting is moet dat dus gewoon kunnen opgelost......
Heel vaag, zal het hier wel melden als het probleem is opgelost....
Als het netwerk-overbelasting zou zijn, dan zou je internet verbinding ook langzaam/slecht moeten werken op datzelfde moment lijkt me. Als het alleen een telefonie probleem zou zijn (in de centrale telefonie-componenten), zou iedereen daar last van moeten hebben in de ochtend. Dat laatste is mij ook niet bekend.

Mijn 'tip' zou ook zijn door even met het door Multikabel bijgeleverde kleine telefoontje direct aangesloten op de telefoonplug van het modem te testen op hetzelfde moment dat je problemen hebt. Dan weet je zeker dat het probleem niet in je huisinstallatie zit. (wel even de kabel naar je andere telefoon losnemen voor het geval die de boel verziekt).
Het zou ook nog je modem zelf kunnen zijn natuurlijk.

En even zeker maken dat je internet wel 'normaal' werkt op de tijd dat je problemen hebt, je kunt bijvoorbeeld de resultaten van http://speedtest.quicknet.nl (dan realtime speedtest alkmaar of amsterdam doen) vergelijken met wat je daar normaal ongeveer ziet.