Los bericht bekijken
  #1  
Oud 24 januari 2007, 11:32
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard Multikabel van start met online filmdienst

Citaat:
Multikabel van start met online filmdienst

Woensdag 24 januari 2007, 11:00 - Internetprovider Multikabel is van start gegaan met een online filmdienst. Afrekenen van films gaat via de standaardfactuur die klanten krijgen.

Door Jeroen Doorn

De films zijn twee dagen online te bekijken tegen een bedrag van rond de 2,99 euro. De prijs verschilt per genre en per film. In sommige gevallen is het tevens mogelijk om films permanent aan te schaffen. De prijs van die mogelijkheid is vooralsnog onbekend. De permanent aangeschafte films kunnen op dvd worden gebrand. De dienst kan alleen overweg met Windows-pc's vanwege de drm die op de (wmv-)bestanden wordt toegepast.

Klanten van de provider die een film kopen, worden gefactureerd via de standaardfactuur. Gebruikers die geen klant zijn bij Multikabel kunnen op andere manieren betalen, waaronder creditcard, Wallie, Ideal, Switchpoint en via de telefoon. Opmerkelijk is dat de dienst ook betalingen via Bill van de SNS Bank leek te accepteren. Dit online betaalsysteem is per 8 januari echter gestaakt door de bank. Inmiddels is die optie verwijderd. Multikabel was bereikbaar, maar niet voor commentaar.

De technische back-end van de filmdienst is verzorgd door Odmedia die eerder soortgelijke filmportalen opzette voor onder andere Ster Videotheken, Direct Movie en Casema.
Bron: Webwereld