Los bericht bekijken
  #36  
Oud 15 januari 2007, 08:55
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BMWMaX
Het probleem zal vast niet MK liggen want hier is het beeld net zo goed als het altijd al was. Niets aan de hand dus.
Dat er "niets aan de hand is" is pertinent niet waar. De kwaliteit van nederland 1/2/3 is een stuk slechter dan de ned 1/2/3 kwaliteit van de digitale zenders. Het kan zijn dat Multikabel vind dat dit "de nieuwe norm" voor analoge TV is, dat is ons nog niet duidelijk, het kan ook een tijdelijk probleem zijn, maar het zou beter moeten kunnen dan nu.

Maar je moet om op te vallen daarvoor wel snel veranderende beelden hebben, zoals bijvoorbeeld bij het schaatsen er ingezoomd wordt op een schaatser die de bocht doorgaat. De achtergrond gaat dan heel snel voorbij en daar zie je heel duidelijk vierkante blokjes verschijnen. Daar is op zich niets mis mee, want dat is gewoon het gevolg van het overbrengen van de signalen in digitale kwaliteit met een lagere bitrate. Op de satelliet via Canal-digitaal heb je dat ook bijvoorbeeld. Maar het zou veel beter moeten kunnen als dezelfde bron gebruikt zou worden als voor nederland 1/2/3 op de digitale TV. Vroeger werd voor analoge TV een andere bron gebruikt die wel goed was. Misschien was dat door het gewoon 'analoog uit de lucht te plukken'.

Bij UPC hebben ze een vergelijkbaar probleem, daar is echter het analoge signaal wel prima en komt uit een hoge kwaliteit bron, daar is de bron voor digitale-TV de uitzending van canal-digitaal en is die blokkerig bij snelle beeldwijzigingen.

En ik zie het zelf dus ook, en heb geen plasma of LCD tv, maar een gewone ouderwetse beeldbuis, maar je hebt dus wel snel-veranderende beelden nodig om het echt goed op te laten vallen.