Los bericht bekijken
  #29  
Oud 11 januari 2007, 12:21
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jojet
Nu wij onlangs van crt naar plasma zijn overgestapt blijft het probleem hetzelfde (had ook niet verwacht dat de tv ermee te maken had).

Is het de bedoeling dat we allemaal naar digitaal overgaan. Is het digitale beeld inderdaad kwalitatief beter (als ik het hier op forum zo volg is dat zeer wisselvallig)?
Het beeld van digitale TV is inderdaad een stuk mooier als je nederland 1/2/3 vergelijkt. Andere kanalen geven ook vaak een mooier en rustiger beeld te zien, de 'ruis spikkeltjes' die je op analoog nog wel eens ziet heb je bij digitale TV niet.

In het verleden was het digitale TV signaal van nederland 1/2/3 en andere zenders vaak van een mindere kwaliteit dan het analoge TV signaal wat men uit de lucht plukte. Maar aangezien die zenders alleen maar digitaal uitzenden kan dat niet meer. Blijkbaar wordt er voor de analoge kanalen ned 1/2/3 een andere (digitale)feed gebruikt dan die van de digitale-kanalen (met een veel hogere bitrate), want nu zijn die zenders veel mooier via digitaal. Analoog is op dit moment vergelijkbaar met het digitale signaal van een maand geleden. Digitaal is stukken mooier geworden.

Maar als je een (hd-ready??) plasma hebt is het misschien niet onverstandig om eens te kijken of je het beeld mooier vind vanaf een digitale ontvanger. Misschien kun je een ontvanger lenen om eens te kijken of je het wat vindt ?