Los bericht bekijken
  #13  
Oud 26 december 2006, 16:43
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
Heb je trouwens een idee om de hoeveel tijd een smartcard gemiddeld gerefreshed wordt ?
Er zijn twee soorten berichten die bestemd zijn voor de smartcard, de zogenaamde Entitlement Management Messages (EMM) en de Entitlement Control Messages (ECM). Deze ECM berichten zijn nodig voor het berekenen van de decoderingssleutels van het kanaal waarnaar je aan het kijken bent en worden ongeveer elke 10 seconden verzonden. Van de EMM berichten, die bepalen waarnaar je mag kijken, ken ik de update periode niet precies. Ik denk dat je daarbij moet denken aan om de 15 minuten. Hoe het precies zit met de geldigheidsduur van het laatst ontvangen EMM bericht weet ik niet.

Citaat:
Stel dat iemand zijn ontvanger weinig gebruikt en de netstekker er ook steeds uithaalt (wat op zich geen slecht idee is omdat ze nogal wat vermogen gebruiken als ze 'uit' staan ) kan het dan zijn dat je ook 'vergeet' wat voor zenders je mag kijken en dus een error-19 krijgt ??
Wat ik uit de uitspraken van Anoniem (Essent Kabelcom medewerker) opmaak over bijvoorbeeld de E19 problematiek van de Samsung DCB-P850R blijkt dat deze ontvanger tijdens standby stand ook de EMM berichten niet bijwerkt. Dat heeft dan als gevolg dat de ontvanger nogwel eens een E19 bericht wil tonen vlak na het uit standby halen van de ontvanger.