Los bericht bekijken
  #6  
Oud 10 december 2006, 16:25
migroen's schermafbeelding
migroen migroen is nu online
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2006
Locatie: West-Graftdijk (1486 MK) - Multikabel
Ziggo Internet: Connect en Play Max + Volop bellen
DTV: Horizon + Humax 5050c (2x) + Humax 5200c
Berichten: 1.426
Standaard

Ik werd keurig afgelopen vrijdag gebeld door iemand van MK met de vraag of de problemen nog aanwezig waren na plaatsen van het andere modem.

Aangeven dat ik dat de dag ervoor had geprobeerd maar dat ook met het nieuwe modem de problemen er nog waren. Het vreemde was dat de telefonie ook niet wilde werken met de webstar modem. Dus na 1,5 uur maar weer oude modem terug geplaatst.

MK stelde voor om toch het andere modem nogmaals aan te sluiten om te kijken of de problemen bleven bestaan. Ik zei dat juist op dat moment leek of alles weer wat sneller was. Maar hij wilde toch graag dat ik het andere modem aansloot. Dit dus gedaan en nu was de telefonie zeer snel weer online. We waren het eens dat dit een lastig probleem is omdat MK niets kan vinden en ook aan mijn kant niets dus akkoord gegaan dat er nogmaals een monteur langskomt ditmaal in de avond omdat de problemen naar mijn gevoel meer met piekproblemen te maken hadden. Disndagavond komt de monteur.

Zaterdag met een eigengemaakt programma 24uurs meeting gedaan via de verbindingsmeter. Deze test om de 10 min de verbinding met de meter en noteert deze in een Word document. Zo kon ik teminste zien of er iets veranderd. Conclusie niet veel te zien en vrij constant nu. Paar keer even een dip maar de volgende meting van 10 min was weer ok.

Vandaag helpdesk weer gebeld met verzoek om huidig modem te verwijderen omdat ik graag het oude modem ook op die mannier wil testen. Dus 24 meting van deze loopt nu.

In de log komen wel weer de bekende Time-Out error te voorschijn als het modem opnieuw wordt gestart.

Maar wat mij vandaag opviel in de log van het modem en hoop dat iemand dit weet.

Bij de optie Interface staan o.a 2 regels.
RF Downstream Interface, TI TNETC4401 Enabled 55.616 n/a n/a n/a
RF Upstream Interface, TI TNETC4401 Enabled 10.240 n/a n/a n/a

Als ik naar de upload kijkt dan is dit getal gelijk aan 1024. Als ik die getallen zo zou lezen dan betekend dit dat de download toch nog rond de 5000 zit ipv 7000. Mag ik dit zo stellen.

Kan iemand met een Power abbo en een Motorola modem dit eens bekijken of je hier iets anders hebt staan.

Mogelijk dat hier het probleem in zit. Verbindingsmeter geeft wel een gem van rond de 760 kbps maar probleer van alles om te achterhalen waarom het soms niet goed werkt. Daar heeft iedereen iets aan.

De reden waarom ik liever de Motorola blijf gebruiken ipv Webstar is doordat ik in verleden problemen met Telefonie had en die waren opgelost na plaatsen van het Motorola modem. Teven blijkt dat bij het downloaden van Torrents dit modem ook problemen kan krijgen.
Ik snap ook niet waarom MK mij een oud en gebruikt modem opstuurt en niet een nieuwe. Ook zij zijn op de hoogte van de problemen met een webstar modem, wat ik hier in het forum over heb kunnen terugvinden.