Los bericht bekijken
  #5  
Oud 8 december 2006, 14:31
x_paulus's schermafbeelding
x_paulus x_paulus is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 december 2006
Berichten: 5
Standaard Tja, mijn ervaring

Ik heb nu ook de Siemens Gigaset M750C IR binnen met firmware 2.0.54 en aangesloten op mijn kabel van Casema. Helaas moet ik ook zeggen dat het apparaat zeker nog niet af is. Ik zal hier mijn evaring na 2 dagen testen met jullie delen.

Wat mij opvalt dat het allemaal heel wat lekkerder werkt via netwerkshares dan via de USB-HD. Maar een reden zou kunnen zijn dat ik niet een USB-HD heb die als goedgekeurd op de site staat. De verkenner is te eenvoudig en ziet alleen de bestanden die het systeem denk af te kunnen spelen er is geen optie om alle bestanden weer te geven zodat een bestand zonder de juiste extensie, ondanks het wel een correct bestand zou zijn, niet af te spelen is. De timer is ook heel eenvoudig en kan per programmering alleen maar instellen of het meerdere keren op het zelfde tijdstip opgenomen moet worden. Afhankelijk van je gebruik hoeft dit geen nadeel te zijn, maar zelf vind ik dit een zeer grote tekortkoming. Het zou zeer handig zijn om de mogelijkheid te hebben om b.v. op ma t/m dor. om 8 uur iets op te nemen of juist alleen op za/zo. Een heel goed voorbeeld is de timer van de Echostar PVR 7020 sat. ontvanger.

Eerst de positieve dingen: kwalitatief goed beeld, eenvoudige bediening, klein en compact, 2 opnames tegelijk gaan goed en hebben de zelfde kwaliteit als het origineel en spelen geheel zonder storing af. MP3 speelt prima af en heeft voldoende mogelijkheden om alfabetisch of random af te spelen (helaas niet door meerdere mappen heen).

Nadelen: Schakelt langzaam zeker als er een USB HD aangesloten is, alleen op het netwerk aangesloten gaat het stukken sneller maar toch…, loopt regelmatig vast vooral met schakelen als het beeld nog niet opgebouwd is, heb ook al een paar keer gehad dat het apparaat zich zelf uitzette door oververhitting maar het voelde geheel niet warm aan, kan alleen MPG films afspelen dus geen DVD of Divx/Xvid (van HD of netwerk)afspelen. Loopt ook vast als je een .mpg file probeert af te spelen die eigenlijk ook Divx is.


Mijn conclusie is dan ook zolang je alleen maar kijkt, opneemt en afspeelt en af en toe het vastlopen accepteert, het apparaat redelijk doet wat het belooft. Verwacht niet dat de beloofde features goed werken daarvoor zal zeker nog een groot aantal updates nodig zijn. Het succes van het apparaat zal ook afhangen hoe vaak Siemens updates gaat uitbrengen. Wat dat betreft ben ik wel redelijk pessimistisch want zover ik nu op het internet lees gebeurt dat tot nu niet.
Volgens mij is het handiger dat Siemens gewoon de bron vrijgeeft zodat handige Linuxprogrammeurs het wel tot een goed product kunnen maken.