Los bericht bekijken
  #5  
Oud 6 december 2006, 19:13
migroen's schermafbeelding
migroen migroen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2006
Locatie: West-Graftdijk (1486 MK) - Multikabel
Ziggo Internet: Connect en Play Max + Volop bellen
DTV: Horizon + Humax 5050c (2x) + Humax 5200c
Berichten: 1.426
Standaard

Vandaag ander modem per post ontvangen. Wel jammer dat ze oud en gebruik modem opsturen zo los in de doos. Dit was een webstar en deze had ik voorheen ook en is juist vervangen doordat ik problemen had met de telefonie. Na plaatsing van de Motorola waren die problemen opgelost.

Maar goed kon het even testen dacht ik maar. Na alles aangesloten weer een meeting gedaan maar helaas ook moet dit modem nog steeds traag.

Dus oude modem maar weer teruggeplaatst want die is toch beter.
Nu laat de helpdesk je altijd een meeting doen via speedtest.quicknet.nl.

Probleem is dan dat je alleen dat Download snelheid meet. Ik heb juist ook veel problemen met de Upload en die komen alleen naar boven met de verbindingsmeter.

Ik begin toch sterk te vermoeden dat dit een capaciteitsprobleem is. Voor de verhoging nooit problemen met de snelheid. Na de aanpassing wel. Tevens lees ik in het forum dat er meer gebruikers zijn met dir probleem.

Maar hoe kun je multikabel hiervan overtuigen.

Het ligt niet aan
Kabelmodem (tijdelijk andere gebruikt)
Bekabeling ( PC direct verbonden met Kabelmodem (1 mtr kabel)
PC (diverse PC's geprobeerd met allemaal zelfde problemen)
Signaal (volgens monteur)

Je zou dus eigenlijk zelf een meeting moeten kunnen doen om de paar minuten en dat 24u of 48u lang. Mogelijk dat er dan een beeld komt wanneer dit gebeurt. Met het log kan ik dan aantonen of de problemen op bepaalde tijden steeds terugkomen.

Nu las ik in de forum dat er leden zijn met een script die om de 10 min een bestand van Multikabel download en dit logt.
Nu gebruik ik geen Linux PC maar zou dit ook te doen zijn voor een standaard PC. En zou het ook mogelijk zijn om op die mannier de Upload te meten en loggen

Is er toevallig een medelid die zo iets heeft of een programma kent waarmee je de verbinding naar Multikabel kunt meeten.
Ik wil dus echt een bestand van Multikabel downloaden om andere factoren uit te sluiten.

Zou het ook een idee zijn om een apart topic aan te maken waarin iedereen die problemen heeft een reactie te plaatsen met

Postcode
Uitslag van Verbinddingsmeter
Power Level Upload
Power Lever Download
Type kabelmodem

Mogelijk dat we dan ook een beeld krijgen en signaleren we misschien eerder of er meerdere gebruikers zijn die in 1 gebied problemen hebben.