Los bericht bekijken
  #83  
Oud 26 november 2006, 19:04
migroen's schermafbeelding
migroen migroen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2006
Locatie: West-Graftdijk (1486 MK) - Multikabel
Ziggo Internet: Connect en Play Max + Volop bellen
DTV: Horizon + Humax 5050c (2x) + Humax 5200c
Berichten: 1.426
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
hmm, lastig probleem.
Om te beginnen: wat is je postcode, misschien zitten er meer van soortgelijke klachten in jouw buurt ?
Dit is inderdaad een lastig probleem, eentje om gek van te worden. Zit zelf in de IT dus weet voldoende om dingen uit te sluiten maar deze kan ik tot op heden niet oplossen.

Postcode = 1486 MK

Had op internet nog gezocht op type kabelmodem en betreffende type daar lees je wel veel dat er meer gebruikers zijn meer terugvallende snelheden. Zijn dan wel bij andere kabelmaatschappijen maar toch mogelijk dat er een bug in de firmware zit die met de nieuwe snelheid pas naar boven komt. Ik blijf erbij dat die foutmeldingen in de log niet voor niets verschijnen en bij mij blijft een Time Out toch een duidelijk omschijving van een vertraging/verstopping van de lijn.

Wat mij ook opvalt met de verbindingsmeter is dat als je een test doet de Download meestal wel vloeiend loopt maar de upload test met schokken. Vaak verschijnt er in het grafiekje met die rode lijnen niet een constante rode lijn maar komt er ruimte tussen dus of er even geen goed ontvangst is. Hij loopt dan wel door en ondanks dat is op dat moment de totaal van upload wel weer goed.

Zelf heb ik het gevoel dat het probleem meer aan de upload kant ligt maar dat is een kwestie van mijn gevoel.