Los bericht bekijken
  #3  
Oud 26 november 2006, 16:52
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard Re: Beeldkwaliteit analoge ned 1, 2 en 3 verslechterd?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xenan
Wat is dat nu weer voor streek van Multikabel? Iedereen zo laten overstappen op digitale TV?

Weet jij iets ArChie?
Nee, en ik denk ook niet dat Multikabel mij dat zal vertellen. Het ligt overigens wel in mijn lijn van verwachtingen dat de kabelbedrijven, en dus ook Multikabel, intern aan het overschakelen zijn naar het digitale TV platvorm en voor zolang er nog analoge TV wordt doorgegeven het digitale signaal weer analogiseren. Het is natuurlijk een dure grap om twee ontvangst technieken in stand te houden en de toekomst is nu eenmaal digitale TV.

Bijkomend voordeel is natuurlijk dat de klanten alvast kunnen wennen aan "digitale kwaliteit". Zeker voor de lage bitrate kanalen ben ik namelijk van mening dat de dure en kwalitatief betere satelliet ontvangers, zoals gebruikt door de kabelbedrijven om het analoge TV signaal te genereren, tot betere beeldweergave in staat zijn dan de goedkope kabel ontvangers die de consumenten mogen kopen.

Hoever men al gevorderd is met de overgang kan je trouwens zelf controleren als je over twee TV's beschikt. Als de digitale en analoge variant qua beeld en geluid nagenoeg synchroon lopen dan kan je er min of meer van uit gaan dat Multikabel het digitale kabel TV signaal zelf ook door een kabel ontvanger trekt voor het genereren van het analoge TV signaal.