Los bericht bekijken
  #81  
Oud 26 november 2006, 16:07
migroen's schermafbeelding
migroen migroen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2006
Locatie: West-Graftdijk (1486 MK) - Multikabel
Ziggo Internet: Connect en Play Max + Volop bellen
DTV: Horizon + Humax 5050c (2x) + Humax 5200c
Berichten: 1.426
Standaard Ook problemen

Ook ik heb na de nieuwe snelheidsupgrade veel problemen.

Modem: Motorola SBV5120E Surboard
Downstream = Signal to Noise Ratio 33 dB
Upstream = Power Level 44 dBmV
Abbo = Power

De snelheid is niet meer stabiel. Op een dag gaat het een tijd goed en dan ineens is alles weer traag om het volgende moment weer snel te zijn.

Upload valt dan terug naar 50 kbs en download naar 400 kbs.

Ook in de modemlog zijn er sinds die tijd veel foutmeldingen gekomen.

Deze komen regelmatig terug en de regel die in vet staat daarmee vult de log zich langzaam. Voor de snelheidsupgrade had ik deze meldingen niet en had ik ook nooit problemen.

061125145154 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
061125133452 5-Warning TSM: TxError WatchDog - Restart Upstream
061125133452 5-Warning HAL: Overcoming Tx Error (reseting the US - DMA)

En als ik het modem met de stekker eruit en dan er weer in opstart verschijnt o.a deze melding ook altijd:

Configuration File CVC Validation Failure

Dus helpdesk gebeld en er zou iemand van de TD naar kijken. De helpdeskmedewerker gaf aan dat mijn modem al 9 dagen online was. Toen ik melde dat ik hem net nog opnieuw had gestart kreeg ik alleen maar te horen dat zij geen problemen zag en ook die foutmeldingen niet zag. Voor de zekerheid het MAC adres van het kabelmodem gecontroleerd of ze wel naar de juiste zat te kijken en volgens haar wel.

Na een paar dagen maar weer gebeld want niets meer gehoord en probleem blijft. TD had er naar gekeken en was niets vreemd tegen gekomen.
Ik kon een monteur langs laten komen maar als hij niets kon vinden moest ik de kosten daarvoor betalen, dus maar gedaan. Een paar dagen leek het probleem weg maar helaas is het na 2 dgn weer terug. Ik had de afspraak al afgezegd omdat ik de monteur niet voor niets wilde laten komen.

Maar nu de grote vraag wat moet ik nu. Het probleem is niet constant aanwezig dus als er iemand langskomt zul je zien dat alles net werkt en gaat hij weer en kan ik de kosten betalen. De Helpdesk laat je een snelheidsmeting doen maar ook dat is een momentopname en als die op dat moment goed is krijg je direct te horen dat het probleem niet bij multikabel ligt en krijg je allen de standaard antwoorden te horen.

- Veilige modus testen
- Firewall uit
- router er tussen uit.

Al die dingen doe ik al standaard als ik ga bellen en ik heb dit probleem met verschillende pc's ook al zijn deze rechtstreeks verbonden zonder router. Maar voor de upgrade geen problemen dus vind ik het niet meer dan fair als multikabel na de sneldheidsaanpassing coulanter moet zijn. Ik weet nu echt niet hoe ik mijn probleem kan oplossen zonder daar een rekening voor te krijgen en hoe ik kan aantonen dat ik problemen heb. Maak welk elke keer een printscreen van de verbindingsmeter als deze weer traag is met vermelding van datum en tijd maar dan zal ik verder wel niets mee kunnen omdat zij dan niet 100% zeker weten wat de eventuele belasting is op het moment van testen.