Los bericht bekijken
  #62  
Oud 8 november 2006, 12:54
JeffreyM's schermafbeelding
JeffreyM JeffreyM is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 november 2006
Berichten: 2
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JeffreyM
het klinkt misschien oneerlijk maar ik heb ook dit modem:
Ik denk dat het misschien wel eens zo kan zitten (dit is een eigen gedachtenspinsel en geen officiele informatie van Multikabel of zoiets):

Deze "oude" modems gebruiken het US-DOCSIS platform wat naast het EURO-DOCSIS platform draait. Het kan best zijn dat in jouw gebied er weinig US-DOCSIS gebruikers zijn waardoor jouw snelheid normaal is. In andere gebieden zitten misschien meer klanten op dit systeem waardoor dit "voller" zit en waardoor de individuele snelheid instort nu die klanten gezamelijk meer snelheid hebben gekregen.

Het is niet zo dat het US-DOCSIS systeem de snelheid niet aankan, maar doordat er meer bandbreedte nodig is met hogere snelheid en dus ruimte moet maken op een segment, moet je dus een aantal mensen overzetten naar een ander kanaal als een segment al vrij vol zit.
Daarvoor heb je dus andere modems nodig omdat je mensen die nu nog een US-DOCSIS modem hebben niet kunt overzetten naar een EURO-DOCSIS kanaal stel ik me zo voor.

Het is dan dus niet nodig om alle modems om te ruilen, maar een aantal 'batches' is dan voldoende om weer lucht te krijgen op het bestaande US-DOCSIS systeem.

Een aantal mensen met een Future modem heeft een nieuw modem gekregen, maar misschien nog niet allemaal geactiveerd waardoor er nu nog niet voldoende "lucht" is gekomen voor de rest.
het zou zo maar kunnen.

de enige info die ik je verder kan geven is het volgende.
Ik woon in hoofddorp (pax een wat oudere wijk) ik weet van veel buren dat er veel in mijn omgeving tergelijkertijd op multikabel zijn overgestapt/hebben genomen. de meeste hebben dus ook zo'n witte motorola modem (type weet ik niet).

tot nu toe heb ik nog niemand in mijn directe omgeving gehoord met klachten over de snelheid?

heb je iets aan deze info voor je eigen "gedachtenspinsel" ?